27 / 04 / 2024

'Organize sanayideki arsa fiyatlarını formüle edeceğiz'

'Organize sanayideki arsa fiyatlarını formüle edeceğiz'

İSO Meclisi toplantısında konuşan Ekonomi Bakanı Zeybekci:, Organize sanayideki arsa fiyatları ve bina finansmanı ile ilgili çok ciddi bir çalışmamız var, bunu formüle edeceğiz" dedi.



Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu (KKDF) çözülecek. Yani Türkiye’de, prosese uğrayan ürünlerin ithalatından alınan KKDF’yi bir noktaya getirdik, uyum içindeyiz, çerçevesi de çizildi, en son yazımı da bitti, bunu çözeceğiz, bu bizim asla kabul edilebilir bulmadığımız bir şey" dedi.


Zeybekci, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisinin Kasım ayı toplantısında yaptığı konuşmada, dünyanın ekonomik haritalarının yeniden çizildiğini Türkiye'nin bu haritanın dışında kalamayacağını ifade etti. 


Türkiye ekonomisinde yaşanan son gelişmeleri katılımcılarla paylaşan Bakan Zeybekci, dünyanın artık ekonomik ortaklık zeminine oturttuğu ilişkiler kurduğunu, bu zemine oturmayan hiçbir ilişkinin sürdürülebilir olmadığını söyledi.


Bakan Zeybekci konuşmasının sonunda İSO üyelerinin kendisine ilettiği sorunlardan olan organize sanayideki arsa fiyatları ve bina finansmanı ile ilgili çok ciddi bir çalışmalarının olduğunu aktararak bunu mutlaka formüle edeceklerini anlattı.


“Yani Bursa’daki organize sanayide metrekaresi 300-400 dolardan arsa alınır da bunun üzerine sanayi kurulur da o iş olur mu Allah aşkına? Uydu mu yapacağız orada?" yorumunda bulunan Zeybekci, bunun çaresinin bulunacağını ifade etti.


Zeybekci, "Şunu söyleyeyim: Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu (KKDF) çözülecek. Yani Türkiye’de, prosese uğrayan ürünlerin ithalatından alınan KKDF’yi bir noktaya getirdik, uyum içindeyiz, çerçevesi de çizildi, en son yazımı da bitti, bunu çözeceğiz. Bu bizim asla kabul edilebilir bulmadığımız bir şey" diye konuştu.




Geri Dön