Magazin

Orhan Pamuk'un Beyoğlu'nda kaçak inşaat mücadelesi: İnşaatın durdurulmasını istedi!

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk Beyoğlu’nda 'kaçak olduğunu' ifade edilen inşaat için mücadele ediyor. Pamuk,  inşaatın durdurulmasını ve ruhsatının iptal edilmesini istedi.

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'un Beyoğlu’nda 'kaçak olduğunu' ifade ettiği inşaat için mücade ettiği ortaya çıktı. Pamuk söz konusu inşaat için inşaatın durdurulmasını ve ruhsatının iptal edilmesini istedi.

İNŞAATIN KAÇ OLDUĞUNU BELİRTTİ!

Orhan Pamuk, Beyoğlu'ndaki bir inşaatın kaçak olduğunu ifade ederek, mücadeleye başladı. Beyoğlu'nda yükselen bu inşaatın ruhsatının iptal edilmesi konusunda gerekli yerlere dilekçe verdi. 

İNŞAATIN DURDURULMASINI İSTEDİ

BirGün Gazetesi'nden İsmail Arı'nın haberine göre, Pamuk, 24 Ocak 2024 tarihinde avukatı aracılığıyla Beyoğlu Belediyesi İmar Müdürlüğü'ne dilekçke verdi. Verdiği bu dilekçede Kılıçali Mahallesi'nde yer alan inşaatın imar mevzuatına, plan notlarına ve 2863 Sayılı Kanun'a aykırı olduğunu ifade etti.

Pamuk, dilekçesinde, inşaatın usulsüzlüklerinin tespit edilmesi ve buna göre gerekli önlemlerin alınmasını talep etti.

 

İNŞAAT KONTROL EDİLECEK!

Öte yandan ünlü yazar Pamuk aynı inşaat için İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'ne de başvurdu. Kurul, inşaatın hızlı bir şekilde kontrol edileceğine dair bilgi verdi. 

Pamuk'un avukatlığını üstlenen hukuk bürosundan ise konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi. 

ORHAN PAMUK KİMDİR?

Orhan Pamuk, 7 Haziran 1952 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Ailesi Batı yönelimli, seküler, varlıklı orta sınıfa aitti. Pamuk'un baba tarafından dedesi, demiryolları inşa eden bir mühendis ve sanayici olarak zengin olmuş.

Babası Gündüz Pamuk da bir mühendisti. Pamuk'un bir ağabeyi ve küçük bir üvey kız kardeşi vardır. Pamuk Ailesi, büyükanne, amca ve teyzelerle birlikte İstanbul'un Şişli ilçesine bağlı Nişantaşı semtinde, Boğaz'ın kuzeyinde beş katlı bir apartmanda yaşıyordu.

1982'de Aylin Türegün ile evlendi ve 1991'de kızı Rüya doğdu. Türegün ile 2002'de boşandılar. 6 Nisan 2022'de Aslı Akyavaş ile evlendi Orhan Pamuk, 12 Ekim 2006 tarihinde Nobel Edebiyat Ödülünü kazanarak Nobel Ödülü kazanan ilk Türk olarak tarihe geçti. Akademi'nin 12 Ekim 2006 günü saat 14:00 civarında yayınladığı, "2006 Nobel Edebiyat Ödülü 'Kentinin melankolik ruhunun izlerini sürerken kültürlerin birbiriyle çatışması ve örülmesi için yeni simgeler bulan' Orhan Pamuk'a verilmiştir.'' şeklindeki basın bildirisiyle Nobel Edebiyat Ödülü'nün Orhan Pamuk'a verildiğini ilân etti.

Orhan Pamuk'un davalık olduğu apartmana riskli denmişti: Keşif yapıldı!