Orhangazi'de stratejik plan onaylandı!
Orhangazi Belediye Meclisi'nin eylül ayı toplantısında 8'i ek teklif olmak üzere 20 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Orhangazi Belediyesi'nin 2015-2019 yılı Stratejik Planı oybirliği ile geçti.
Meclis, Büyükşehir sınırlarının genişlemesinden sonra Orhangazi Belediyesi'ne geçen Keramet Mahallesi'ndeki eski köy tüzel kişiliği ne ait orman vasfını yitirmiş arazilerin tapularının çıkarılmasına da oybirliğiyle karar verdi.
OKUL ARAZİSİNDE PLAN DEĞİŞİKLİĞİ
Meclis, daha önce Milli Eğitim'e tahsis edilen Tuna ilköğretim Okulu yanındaki arsayla ilgili plan değişikliği talebini de görüştü. Okul yapımı için gereken plan tadilatı oybirliğiyle İmar Komisyonu'na havale edildi. Karsak Mahallesi sınırları içerisine yapılması planlanan tarımsal nitelikli Broyler (etlik) piliç tesisinin imar plan değişikliği de Meclis gündemindeydi. Daha önce iş ve işlemleri İl Özel İdaresi tarafından yürütülen tesisin plan değişikliği talebi, incelenmek üzere oybirliğiyle İmar Komisyonu'na havale edildi.
Üniversiteye arsa verildi
Şimdilerde Yeniköy Mahallesi sınırları içerisinde yeni binası inşa edilen Uludağ Üniversitesi Orhangazi Meslek Yüksek Okulu'nda yaşanan yurt sorununa da Belediye el attı. Üniversitenin yurt arsası talebini görüşen Belediye Meclisi, yüksek okul inşaatının bulunduğu bölgede Belediye'ye ait arsayı 2 yıl içinde inşaatına başlanmak kaydıyla Üniversite'ye tahsis edilmesi konusunu oy birliğiyle İmar Komisyonu'na havale etti.
Yeni mezarlığa tesis yapılacak
Belediye Meclisi'nin önemli gündem maddelerinden birisi de yeni mezarlık yeri oldu.
Mevcut mezarlıkta yer sorunu yaşandığı için planlanan yeni mezarlık arsasına sosyal alan, gasilhane, mescit gibi tesisler yapılmasını görüşen Meclis, konuyu oybirliğiyle İmar Komisyonu'na havale etti.
Tarımsal hizmetlere ek ödenek komisyonda
Merkez Sulama Birliği kapatıldıktan sonra susuz kalan tarım arazilerinin yeniden sulanmasını sağlayan Orhangazi Belediyesi'nin sulama işleriyle ilgilenen birimi olan Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü'ne ek bütçe ayrılması konusu da Meclis'te görüşüldü. Ek bütçe olarak teklif edilen 204 bin 500 TL için konu, Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi. Ayrıca daha önce sulama ücretlerini dönüm başına 125 lira olarak belirleyen Orhangazi Belediyesi, Meclis toplantısında sulama ücretlerine yüzde 3 erken ödeme indirimini oybirliğiyle karara bağladı.
'Kimseyi mağdur etmeyiz'
Meclis üyelerinin de gündeme getirmesi üzerine mevcut ekonomik tabloya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, görevi devraldıklarında 11 milyon olan borcun 8 milyon liraya düşürüldüğünü söyledi. Başkan Çağlayan, Belediye'ye iş yapmış firmaların ödemelerinin yapılmasına özen gösterildiğini söylerken, "Alın teri harcamış kişileri mağdur edemeyiz" dedi ve piyasa borçlarının ödenebilmesi için Belediye'ye ait kapalı pazaryeri ticaret merkezindeki dükkânlar ile eski Ziraat Odası binası ve Doğan Güllü İş Merkezi'ndeki takasla alınan dükkânların satışı için Encümen'e yetki verilmesini istedi. Meclis, ek gündem maddesini oyçokluğuyla onadı.
Bursa Hakimiyet