06 / 05 / 2024

Orka Group, hayvancılık sektörüne girmeye hazırlanıyor!

Orka Group, hayvancılık sektörüne girmeye hazırlanıyor!

DAMAT, Tween ve ADS markalarıyla tanınan Orka Group, hayvancılık sektörüne girmek için ilk adımı attı. Orka Hazır Giyim Tarım Gıda ve Hayvancılık adında yeni bir şirket kuran grup, Trakya’da arazi aldı



DAMAT, Tween ve ADS markalarıyla tanınan Orka Group, hayvancılık sektörüne girmek için ilk adımı attı. Orka Hazır Giyim Tarım Gıda ve Hayvancılık adında yeni bir şirket kuran grup, Trakya’da arazi aldı. Orka’nın patronu Süleyman Orakçıoğlu, “Yeni şirketimizle önce pantolon, gömlek ve ceket üretmek için Anadolu’da ikinci fabrikamızı kuracağız. Daha sonra Trakya’daki arazide çiftlik kurup besi ve süt hayvancılığı yapacağız” dedi.

Damat, Tween ve ADS markalarıyla erkek giyiminin önde gelen markalarından olan Orka Group, önümüzdeki dönemde yeni yatırımlarıyla dikkat çekecek. Giresun’dan sonra Anadolu’da ikinci fabrikasını kurmak için yer arayan grup, Trakya’da da aldığı arazide hayvancılık sektörüne giriş yapmaya hazırlanıyor.

Bu projelerini hayata geçirmek için 4 Kasım’da Halidun Orakçıoğlu ve Osman Arar ile birlikte Orka Hazır Giyim Tarım Gıda Hayvancılık Sanayi ve Ticaret isimli bir şirket kuran Orka’nın patronu Süleyman Orakçıoğlu, Anadolu’daki ikinci fabrikaları için Çorum, Karabük, Kütahya ve Zonguldak gibi bölgelerde yer aradıklarını söyledi.

Orakçıoğlu, “Fabrika için görüşmelerimiz sürüyor. Giresun’da ek yatırım yaptığımız halde kapasite yetmiyor.

Yeni fabrika için 10 milyon liralık yatırım planlıyoruz. Yeri belirler belirlemez yatırıma başlayacağız” dedi.

Pilot bölge Trakya

Yeni fabrikanın kurulduktan 2 yıl sonra yılda Giresun’daki 1 milyon adet gömlek, 150 bin adet pantolon ve 80 bin adet ceket üretim kapasitesine ulaşmasını hedeflediklerini kaydeden Orakçıoğlu, “Yeni fabrikada ilk etapta 300 kişiye istihdam yaratacağız. Giresun fabrikamızın kapasitesine ulaştığımızda ise çalışan sayımız 500’ü bulacak” diye konuştu. Yeni şirketin görev tanımını tarım ve hayvancılıkta yapmayı planladıkları yatırımlar çerçevesinde geniş tuttuklarına da değinen Orakçıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şirketimizin iştigal konularını oldukça geniş tuttuk. Hatta Trakya’da bir arazi aldık. Çünkü Trakya hayvancılık konusunda pilot bölge seçildi. Avrupa Birliği destekli projeler burada hayata geçiriliyor. Hayvancılıkla ilgili çok cazip bir bölge ve bizim de orada çiftlik kurma planlarımız var. Orada süren çalışmaları ve yapmak istediğimiz projeyi iyice değerlendirdikten sonra yatırım planımızı şekillendireceğiz.”

Orka Group’un Genel Koordinatörü Osman Arar da tarım ve hayvancılık alanına yatırım yapmak ve istihdam yaratmak istediklerini vurguladı. Arar, “Tarım, gıda ve hayvancılıkla ilgili araştırmalarımız sürüyor. Çiftlik kurma, hayvancılık alanında yatırım yapma planlarımız var.

Bu konuya ciddi anlamda eğileceğiz. 2011’den itibaren bu konudaki çalışmalarımızı hızlandıracağız” diye konuştu.

Yıl sonu hedefleri ikiyet katlandı

ORKA Group’un 2010 yılındaki faaliyetlerini değerlendiren Süleyman Orakçıoğlu, bu yıl için belirledikleri hedeflerin üzerine çıktıklarını anlattı. Orakçıoğlu, “Hedeflerimizin çok üzerinde gidiyoruz. Örneğin yüzde 15-20 olarak beklediğimiz büyüme oranımızın 2-2.5 katına çıktık. Çok başarılı bir performans yakaladık” diye konuştu.

Giresun'daki kapasite yetmiyor

ORKA Group, Giresun fabrikasını Hayrettin Gümüşkaya ile birlikte 2005 yılında 6 milyon dolarlık yatırım yaparak kurdu. Süleyman Orakçıoğlu’nun verdiği bilgiye göre kapasite yetmeyince Giresun’daki fabrikaya 4 milyon dolarlık ek yatırım yapıldı.

Şu anda 600 kişinin çalıştığı fabrikada pantolon, gömlek ve ceket üretimi yapılıyor. Giresun fabrikasında yılda 1 milyon adet gömlek, 150 bin adet pantolon ve 80 bin adet ceket üretiliyor.

3 MİLYON LİRA SERMAYELİ ŞİRKET KURDULAR

Orka Group’un yeni fabrika ve çiftlik yatırımını 4 Kasım 2011’de kurulan Orka Hazır Giyim Tarım Gıda Hayvancılık Sanayi ve Ticaret hayata geçirecek. Şirketin ortakları (soldan sağa) Osman Arar, Süleyman Orakçıoğlu ve Halidun Orakçıoğlu. 3 milyon TL sermayeli şirketin başkanı ise Süleyman Orakçıoğlu.
Vatan/Necla DALAN


Geri Dön