Orka Holding Giresun’da 2. üretim tesisini faaliyete geçirdi!
Damat, Tween ve D’S Damat’ı bünyesinde barındıran Orka Holding, 2005 yılında ilk fabrikasını açtığı Giresun’da ikinci üretim tesisini 25 milyon TL’lik yatırım ile hayata geçirdi.
Damat, Tween ve D’S Damat markaları ile Türkiye’de parakende sektöründe faaliyet gösteren Orka Holding, aynı zamanda uluslararası pazarda faaliyet göstermeye devam ediyor. Şirket, Giresun’da ilkini 2005 yılında açtığı fabrikasının ardından bu yıl 25 milyon TL yatırımla ikinci üretim tesisini faaliyete geçirdi. Giteks A.Ş. çatısı altındaki tesislerle bu yıl 14 milyon dolar ihracata imza atan Orka Holding, 800 kişiye istihdam sağladığı fabrikalarda günlük bin 100 adet takım elbise, 4 bin 500 adet gömlek, bin 200 adet pantolon ve yelek üretimi gerçekleştiriyor.
Dünya
Haber Akşam Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;
Bünyesinde Damat, Tween ve D’S Damat markalarını bulunduran erkek hazır giyim markası Orka Holding, Giresun’a ikinci hazır giyim tesisi yatırımını yaptı. 25 milyon TL maliyetle hayata geçirilen tesis, hazır giyim teknolojisi açısından Avrupa’nın en modern tesislerinden biri oldu. Giresun’da 800 kişiye ek istihdam olanağı yaratacak olan GİTEKS için Giresun’da bir toplantı düzenleyen Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, yeni yatırımın Türkiye’nin geleceğine olan güvenlerini ortaya çıkardığını söyledi.
2016 ciro hedefi 520 milyon tl
2005'te Giresun’a ilk tesisi açtıklarında bölgede üretim ve sanayi kültürünün henüz oluşmadığına dikkat çeken Orakçıoğlu, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 2005 yılında ilk fabrikanın açılışına dönemin Başbakanı olarak gelmişti. Kendisinden havalimanı talebinde bulunduk. O dönem bu bölgede ne yeterli sayıda fabrika vardı ne de talep. Bir hayalin peşine düşmüştük. Bugün Ordu-Giresun Havalimanı’nın açılması işimizi kolaylaştırdı ve ikinci yatırıma büyük katkı sağladı" diye konuştu. İŞKUR'la 7 bin 500 kişiye eğitim verdiklerini belirten Orakçıoğlu, bölgede irili ufaklı 14 yeni atölye kurulduğunu söyledi. Süleyman Orakçıoğlu, 2015’i yüzde 34 büyüme ve 400 milyon TL ciroyla kapatacaklarına, 2016’da yüzde 30 büyüyerek 520 milyon TL ciro gerçekleştirmek istediklerine de dikkat çekti.
Rusya'da kaybetmeyiz
Rusya krizinin daha çok bavul ticaretini etkileyeceğini kaydeden Orakçıoğlu, "Kayıtlı ihracat yapanlar, Rusya’nın yasalarına uygun yatırımlar yaptıkları için bir şey kabetmez. Gümrükteki zorluklar en fazla ihracat süresini uzatır" dedi.
Yatırımcıya destek
Orakçıoğlu, asgari ücrette yapılacak iyileştirme konusunda da yatırımcının yükünü hafifletecek adımlar atılması gerektiğini belirtti.
İHRACATI İKİYE KATLAYACAK
Orka Holding Genel Koordinatörü Osman Arar da, 13.5 milyon dolar olan ihracatı 2016'da ikiye katlamayı planladıklarını belirterek, şunları kaydetti: "38 ülkede 76 mağazayla faaliyet gösteriyoruz. 2016’da ülke sayısını 50’ye yurtdışı mağaza sayımızı ise 100’e çıkarmayı planlıyoruz. Artık Türkiye’de bir mağaza açıyorsak yurtdışında da açacağız."
'Yeni nesil'le büyüyecek
Orka Holding Yönetim Kurulu Eş Başkanı Halidun Orakçıoğlu da, Damat markasının yurtdışında rüştünü ispat ettiğini ve Canali gibi dev markaların kendilerini takip etmeye başladığını söyledi. Avrupalı erkek markalarının yorgun olduğunu vurgulayan Orakçıoğlu, "Avrupa’da yeni nesil bu işi yapmak istemiyor. Bu nedenle piyasadan tek tek eleniyor. Biz ise yeni nesli arkamıza aldık. Markamızı dünyada büyüyeceğiz" dedi.
Akşam
Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;
Damat, Tween ve D’S Damat markaları ile tanınan Orka Holding, Giresun’daki ikinci üretim tesisini 25 milyon TL yatırımla hayata geçirdi.
Orka Holding, uluslararası bir üretim devi olmak için yatırım yapıyor. Damat, Tween ve D’S Damat markaları ile tanınan holding, Giresun’da 2005 yılında açtığı fabrikasının ardından 25 milyon TL yatırımla ikinci üretim tesisini faaliyete geçirdi.
Giteks A.Ş. çatısı altındaki tesislerle bu yıl 14 milyon dolar ihracata imza atan Orka Holding, 800 kişiye istihdam sağladığı fabrikalarda günlük 1.100 adet takım elbise, 4 bin 500 adet gömlek, 1.200 adet pantolon ve yelek üretimi gerçekleştiriyor.
Ülkemiz için yaptık
Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, Giteks’in hazır giyim teknolojisi açısından Avrupa’nın en iyi altyapısına sahip fabrikalarından biri olduğunu ifade etti.
Süleyman Orakçıoğlu, “Biz bu yatırımı şirket adına değil Türkiye adına değer yaratmak üzere hayata geçirdik. Uzakdoğu’da üretilen ürünleri 260 mağazamız için ithal edip daha fazla kazanabilirdik. Ancak biz ülke ekonomisi ve istihdamına katkı sağlamak için yatırım yaptık” diye konuştu.
Yurt dışına 40 mağaza
Yeni yılda Türkiye ve dünyada 40 mağaza açmayı ve ihracatı iki katına çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Orakçıoğlu, “Bu yılı yüzde 34 büyüme ve 400 milyon TL ciro ile kapatacağız. Gelecek yıl hedefimiz yüzde 30 büyüyerek 520 milyon TL ciro gerçekleştirmek” dedi. Orka Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Koordinatörü Osman Arar da şunları söyledi: “Bulunduğumuz ülke sayısı yakında 50’ye ulaşacak” dedi.
Vatan
Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...
Orka Holding, Giresun'a ikinci fabrikasını kurarak bu ilde sağladığı istihdamı 800 kişiye çıkardı. 25 milyon liraya mâl olan fabrikada konuşan Orka Holding Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, "Ordu-Giresun Havalimanı’nın açılması işimizi kolaylaştırdı ve ikinci fabrika yatırımımıza büyük katkı sağladı” dedi.
Damat, Tween ve D'S Damat markaları ile Türkiye moda perakendesinin önde gelen grubu Orka Holding, Giresun'a ikinci fabrikasını kurdu. Giresun'da ilkini 2005'te açtığı fabrikasının ardından bu yıl 25 milyon TL yatırımla ikinci üretim tesisi Giteks A.Ş.'yi açan Orka Holding, ilde sağladığı istihdamı 800 kişiye çıkardı. Yeni tesisinde günlük 1.100 adet takım elbise, 4 bin 500 adet gömlek ile 1.200 adet pantolon ve yelek üretiyor. Giresun'daki yeni fabrikayı basın mensuplarıyla birlikte gezen Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, Türkiye moda perakendesinin erkek giyime yönelik en büyük üretim tesislerinden olan Giteks'in, aynı zamanda hazır giyim teknolojisi açısından Avrupa'nın en iyi altyapısına sahip fabrikalarından biri olduğunu söyledi.
ORDU-GİRESUN HAVALİMANI İKİNCİ FABRİKAYI GETİRDİ
Giresun'da ikinci üretim tesisinin yapılmasında, Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılmasının etkili olduğunu dile getiren Orakçıoğlu, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 2005 yılında ilk fabrikanın açılışına dönemin Başbakanı olarak gelmişti. Kendisinden havalimanı talebinde bulunduk. O dönem bu bölgede ne yeterli sayıda fabrika vardı ne de talep. Bir hayalin peşine düşmüştük. Bugün Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılmış olması ise işimizi kolaylaştırdı ve ikinci tesis yatırımına büyük katkı sağladı” diye konuştu.
BÖLGEDE HAZIR GİYİM KÜLTÜRÜ OLUŞTURDUK
Giresun'a yatırımı sanayi ve üretim kültürünün oluşmadığı bir dönemde yaptıklarını vurgulayan Orakçıoğlu, “10 yıl içinde türlü zorluklarla karşılaştık ama yılmadık. İki fabrikada toplam 800 kişi çalışıyor. Ama 10 yılda İŞKUR ile birlikte 7 bin 500 kişiye eğitim verdik. Bölgede irili ufaklı 15 hazır giyim atölyesi faaliyet gösteriyor. Bunun en büyük nedeni, burada vermiş olduğumuz işgücü eğitimi. Orka Holding sayesinde bölgede hazır giyim kültürü oluştu. Bölgede iki bin kişiye dolaylı istihdam sağlıyoruz” dedi.
Yorgun Avrupa'da yeni nesil tükendi
Orka Holding Yönetim Kurulu Eş Başkanı Halidun Orakçıoğlu ise markalaşma, alt yapıya yatırım konusunda Avrupa markalarının yorulmuş vaziyette olduğuna dikkat çekti. Orakçıoğlu "Bu markaların arkalarından nesil gelmiyor. İmrendiğimiz rakiplerden işbirliği, ortaklık, satın alma teklifleri alıyoruz. Biz ise arkadan gelen nesli arkamıza aldık. İnşallah sahiplenecekler. Bu emeği başarıyla götüreceğiz” dedi.
Asgari ücret sanayiciyi küstürmesin
Toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Süleyman Orakçıoğlu, asgari ücrette yapılacak iyileştirme konusunda da açıklamalarda bulundu. Orakçıoğlu "Elbette asgari ücrette mutlaka iyileştirme gerektiğini düşünüyoruz. Ama bu durum, biz sanayicileri rekabetçilikten uzaklaştırmamalı. Bizim gibi elini taşın altına koyan her alandaki tüm sanayicilerin yükünün paylaşılması lazım" dedi.
Arzu KURUM/Yeni Şafak
Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...
Erkek hazır giyim markası Damat, Tween ve D'S Damat'ı içerisinde bulunduran Orka Holding, Giresun'da ikinci yatırımını yaptı. Şehirde istihdam sayısını 800'e çıkaran holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, en önemli katkılarının nitelikli eleman eksikliğine çözüm bulmak olduğunu söyledi.
Bünyesinde Damat, Tween ve D'S Damat markalarını bulunduran erkek hazır giyim markası Orka Holding, Giresun'da fabrika açtı. Şirketin 25 milyon TL maliyetle hayata geçirdiği yeni tesis, Orka'nın Giresun Aksu'da 2005'te açtığı fabrikadan sonra şehirdeki ikinci yatırımı oldu. Fabrikaları GİTEKS markasıyla işleten şirket, Giresun'daki istihdamını 800'e çıkardı. Yeni yatırım vesilesiyle Giresun'da basın toplantısı düzenleyen Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, “Şehre en önemli katkımız nitelikli eleman eksikliğine çözüm bulmamız oldu.” dedi. 2005'te ilk tesisi açtıklarında bölgede üretim ve sanayi kültürünün henüz oluşmadığına dikkat çeken Orakçıoğlu, Orka Holding'in İŞKUR işbirliğiyle 7 bin 500 kişiye eğitim verdiğini dile getirdi. Fabrikada çalışan işçilerin ve bu eğitimleri alanların bölgede irili ufaklı 14 yeni atölye kurduğuna dikkat çeken işadamı Süleyman Orakçıoğlu, bu kurulan atölyeleri rekabet değil gurur kaynağı olarak gördüklerini belirtti. Açılan atölyeler birçok sektörde üretim yapıyor.
KRİZ, BAVUL TİCARETİNİ VURACAK
Orka Holding'in 210 giyim mağazası bulunuyor. Bunun 76'sı yurtdışında. “15'i ise Rusya'da.” diyen Orakçıoğlu, uçak krizinden daha çok bavul ticareti ile kazananların olumsuz etkileneceğini belirtti. Hazır giyimcilerin Rusya'ya ihracatı 2014'te 300 milyon dolarken, bu yıl rubledeki değer kaybının etkisiyle 180 milyon dolara gerilemişti. Türkiye'nin geçen yılın ilk 8 ayında 5 milyar 866 milyon dolar olan bavul ticareti ise bu yılın aynı döneminde 4 milyar dolar oldu. Kayıtlı ihracat yapanların bir şey kaybetmeyeceğini kaydetti. Orka Holding Genel Koordinatörü Osman Arar, bu yıl 13,5 milyon dolar ihracat yaptıklarını, 2016'da bunu ikiye katlamayı planladıklarını söyledi.
Ortaklık ve işbirliği teklifleri alıyoruz
Orka Holding Yönetim Kurulu Eş Başkanı Halidun Orakçıoğlu, Damat markasının yurtdışında rüşdünü ispat ettiğini söyledi. Avrupalı erkek hazır giyim markalarının markalaşma, altyapıya yatırım konusunda yorgun olduğunu vurgulayan Orakçıoğlu, “Avrupa'daki hazır giyimcilerde yeni nesil bu işi yapmak istemiyor. Bu nedenle rakiplerimiz piyasadan tek tek eleniyor. Bazıları bize ortaklık ve işbirliği teklifleriyle geliyor. Biz ise yeni nesli arkamıza aldık. Onlarla inşallah markamızı dünyada daha da büyüteceğiz.” dedi.
Arif BAYRAKTAR/Zaman
Haber Milliyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;
Damat, Tween ve D’S Damat markalarıyla üretim yapan Orka Holding, 25 milyon TL yatırımla Giresun’da ikinci tesisini hayata geçirdi. Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, “Bu yatırımı şirket için değil, Türkiye adına bir değer yaratmak üzere gerçekleştirdik” dedi.
Orakçıoğlu, üretimden aldıkları güçle yeni yılda 40 mağaza açacaklarını belirterek, “İhracatı iki katına çıkarmayı, yüzde 30 büyüyerek 520 milyon TL ciro gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
Şirket, Giresun’da ilkini 2005 yılında açtığı fabrikasının ardından ikinci üretim tesisini de Giteks A.Ş. çatısı altında faaliyete geçirdi. Bu yıl 14 milyon dolar ihracata imza atan Orka Holding, 800 kişiye istihdam sağladığı fabrikalarda günlük 1100 adet takım elbise, 4 bin 500 adet gömlek, 1200 adet pantolon ve yelek üretiyor.
Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, Türkiye Moda perakendesinin erkek giyime yönelik en büyük üretim tesislerinden olan Giteks’in, aynı zamanda hazır giyim teknolojisi açısından Avrupa’nın en iyi altyapısına sahip fabrikalarından biri olduğunu söyledi.
Orakçıoğlu, “Bizler için para kazanmak çok daha kolay olabilirdi. Uzak Doğu’da üretilen ürünleri 260 mağazamız için ithal edip daha fazla kazanabilirdik. Ancak biz hem marka gücümüzün üretim kalitesi ile özdeşleşmesi, hem de ülke ekonomisi ve istihdamına katkı sağlamak için yatırım yaptık” diye konuştu.
Orakçıoğlu, “Bu yılı yüzde 34 büyüme ve 400 milyon TL ciro ile kapatacağız. Gelecek yıl hedefimiz yüzde 30 büyüyerek 520 milyon TL ciro gerçekleştirmek” dedi.
Giresun’da ikinci üretim tesisinin yapılmasında, Ordu-Giresun Havalimanı’nın açılmasının etkili olduğunu dile getiren Orakçıoğlu, şunları söyledi:
‘Havalimanının katkısı’
“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 2005 yılında ilk fabrikanın açılışına dönemin Başbakanı olarak gelmişti. Kendisinden havalimanı talebinde bulunduk. O dönem bu bölgede ne yeterli sayıda fabrika vardı, ne de talep. Bir hayalin peşine düşmüştük. bugün Ordu-Giresun Havalimanı’nın açılmış olması ise işimizi kolaylaştırdı ve ikinci tesis yatırımına büyük katkı sağladı” dedi.
Milliyet