28 / 12 / 2024

Orman Müdürlüğü: O kreş, metruk bir lojman binasıydı!

Orman Müdürlüğü: O kreş, metruk bir lojman binasıydı!

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü, Akşam Gazetesi'nin Ercan Sarıkaya imzalı haberine itiraz etti. Orman Müdürlüğü, yayınladığı tekzip mesajında 'Kreş olarak kullanılan lojman binası metruk bir vaziyette uzun süre boş kalmıştır' dedi... İşte o açıklama



 

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan tekzip açıklaması şöyle;

'İstanbul Orman Bölge Müdürlüğümüz sitesi içersinde bulunan lojmandan bozma 2 nolu hizmet binası, ihtiyaç üzerine çalışan personelin 3-5 yaş arası çocuklarının bakıldığı resmi hüviyeti olmayan gündüz bakım evi olarak 2010 yılı sonuna kadar hizmet verdi. çocuklarla ilgilenen personel de bu konunun uzmanı olmayan Bilgisayar İşletmeni kadrolu personelimiz tayin talebinde bulunmuş ve ayrılmıştır. Yerine görevlendirilecek personelin bulunamamıştır.

2010 – 2011 öğretim yılında da 2-3 kişi başvuru yapmış, bu sayı yeterli olmadığından başvurular Bölge Müdürlüğümüz kampüsü içerisinden yeni yapılan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Prof. Dr. Ali Kemal Yiğitoğlu İ.Ö. Okulunda kreş-anaokulu sınıfına yönlendirilmiş gündüz bakım evi fiilen kapatılmıştır. Kreş olarak kullanılan lojman binası metruk bir vaziyette uzun süre boş kalmıştır.

Söz konusu haberde villa olarak nitelendirilen bina tek katlı 120 m2, tuğla, yığma bir binadır. Genel Müdür Yardımcısı İsmail Üzmez 'e  Ankara  'da değil İstanbul 'da lojman tahsis edilmiş olup 03.05.2011 tarih ve 2 Sayılı lojman tahsis komisyonu kararı neticesinde kendisine lojman yönetmeliği gereği ücreti mukabilinde tahsisi yapılmıştır.

Yurt Bilgisi;

Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından 20.12.2001 tarihinde binanın taşıyıcı sistemi ile ilgili güçlendirme projesi ve teknik rapor düzenlenmiştir. Projede bina temeli ile birçok kiriş ve kolonun güçlendirilmesi ön görülmüştür. Ayrıca aynı raporda binanın mevcut haliyle depreme dayanıklı olmaması sebebi ile kullanılmasının uygun olmadığı ve acilen güçlendirme ve onarımının yapılması gerektiği açık olarak belirtilmiştir.

İdaremizce YTÜ tarafından hazırlanan güçlendirme projelerine dayalı olarak yapılan tespitlere göre; Öğrenci barınma yeri binasının güçlendirme ve bakım masrafları için yaklaşık 2 – 2,5 Milyon TL ödeneğe ihtiyaç olduğu tespit edilmiştir. Binanın onarımı için “Ödenek Talebi Hakkında Gerekçe Raporu ” ile Orman Genel Müdürlüğü 'nden gereken ödenek talep edilmiştir.  Ancak onarım maliyetinin yeni bina yapımı maliyetinden yüksek olması nedeniyle yatırım programına alınamamıştır.

Öğrenci barınma yerinin mevcut hali ile kullanımı can güvenliği açısından sorun oluşturacağından; Orman Genel Müdürlüğü Öğrenci Barınma Yerleri İdare ve İşletme Talimatnamesinin 54. Maddesi uyarınca kapatılarak boşaltılmıştır, geçici olarak yemekhane hizmeti veren bölümü dışında bina başka bir amaçla kullanılmamaktadır'

 


Geri Dön