27 / 04 / 2024

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan inşaat açıklaması!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan inşaat açıklaması!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Kartal - Maltepe civarındaki ormanlık alanla ilgili olarak, "İnşaat değil, mesire alanı yapıyoruz. 2 adet kır kahvesi, 2 adet kır lokantası, 5 adet büfe ve 2 adet yöresel ürünler satış yeri kuracağız" dedi.



 

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın yaptığı "Kartal - Maltepe civarındaki ormanlık alanı inşaat alanına çevirdiler" açıklamasına Orman ve Su İşleri Bakanlığı yanıt verdi. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, bakanlık tarafından verilen yanıtta "İnşaat değil, mesire alanı yapıyoruz. 2 adet kır kahvesi, 2 adet kır lokantası, 5 adet büfe ve 2 adet yöresel ürünler satış yeri kuracağız" denildi.

 

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ise açıklamayla ilgili olarak, “Kartal – Maltepe civarında bulunan ve Gülensu C Tipi Mesire Yeri olarak ilan edilen alanda yapılan çalışma, ormanın bir tehdit altında olduğunun kanıtıdır. Bakanlık, alana ne yapılacağını sıraladı. Bakanlığın açıklamasına göre, ormanlık alana  2 adet kır kahvesi, 2 adet kır lokantası, 5 adet büfe ve 2 adet yöresel ürünler satış yeri kurulacak.” diye konuştu.

 

 


Geri Dön