02 / 05 / 2024

Orman ve Su İşleri Uzman yardımcılığı süresi!

Orman ve Su İşleri Uzman yardımcılığı süresi!

Yapılan yarışma sınavında başarılı olup; ataması yapılan Orman ve Su İşleri Uzman yardımcılığı süresi kaç yıldır? İşte Orman ve Su İşleri Uzmanlığı Yönetmeliği kapsamında yer alan uzman yardımcılığı süresi...



Orman ve Su İşleri Uzman yardımcılığı süresi!

Orman ve Su İşleri Uzman yardımcılığına atanabilmek için; Bakanlıkça sınav ilanında belirtilen KPSS puan türlerinde tespit edilen taban puan esas alınarak çağrılacaklar arasında yapılan yarışma sınavında başarılı olma şartı aranıyor.


Uzman yardımcılığına atama

Adayların uzman yardımcılığına atanmaları başarı derecesi sıralamasına göre yapılıyor. 


Sınavda başarılı olup göreve başlamayanların veya ataması yapılıp herhangi bir sebeple görevden ayrılanların yerine, yeni bir sınav yapılana kadar ve her halükârda sınav tarihinden itibaren en geç iki yıl içinde, yarışma sınavı başarı sırası dikkate alınarak yedek listeden atama yapılabilir.


(2) Yarışma sınavı sonucu atanarak göreve başlatılanlar, onbeş gün içinde Devlet Personel Başkanlığı ve ÖSYM’ye bildirilir.


Orman ve Su İşleri Uzman yardımcılığı süresi ve uzman yardımcılarının yetiştirilmesi ile ilgili esaslar, Orman ve Su İşleri Uzmanlığı Yönetmeliği kapsamında şu şekilde sıralanıyor:


MADDE 20 – 

(1) Uzman yardımcılığı süresi en az üç yıldır.


(2) Uzman yardımcısı olarak atananlar bu kadroda bulundukları sürece uzmanlığın gerektirdiği bilgi ve beceriyi kazanmaları maksadıyla, verilecek görevlerin yanı sıra;


a) Bakanlığın teşkilât yapısı, görevleri ve çalışma düzeni hakkında bilgi ve tecrübe kazanmaya,


b) Bakanlığın görev alanına giren konulara ilişkin mevzuata ve bu mevzuatın uygulanmasına ilişkin bilgi ve becerileri kazanmaya,


c) Yazışma, rapor yazma, inceleme ve araştırma teknikleri konularında gerekli bilgi ve yeteneği kazanmaya,


ç) Mesleki konularda bilimsel çalışma ve araştırma alışkanlığını kazanmaya,


d) Yabancı dil bilgisini geliştirmeye,


e) Bakanlığın çalışma alanıyla ilgili olarak, ulusal ve uluslararası konferans, seminer ve eğitim programlarına katılım ve temsil kabiliyetini geliştirmeye, yönelik çalışmalarda bulunurlar.


Orman ve Su İşleri Uzmanlığı Yönetmeliği!



Geri Dön