21 / 05 / 2024

Ormanspor'a Hüseyin Gedik sponsor olunca orman kiraladı!

Ormanspor'a Hüseyin Gedik sponsor olunca orman kiraladı!

Beydağları Milli Parkı içinde yeralan Çıralı'da, deniz kıyısındaki 18 dönüm ormanlık arazi, Ormanspor'a sponsor olan turizmciye 10 yıllığına tahsis edildi



Beydağları Milli Parkı içinde yeralan Çıralı'da, deniz kıyısındaki 18 dönüm ormanlık arazi, Ormanspor'a sponsor olan turizmciye 10 yıllığına tahsis edildi

Olimpos Beydağları Milli parkı, tarihsel ve doğal zenginlikleriyle yeryüzünde eşi benzeri bulunmayan bir coğrafya. Ama milli park statüsüyle koruma altında bulunan bölge, uzun yıllardır turizmcilerin tehdidi altında. Bu bölgede uzun zamandır "milli park felsefesi"nden çok, "kamu yararı felsefesi" geçerli.

Bunun son örneği, Çırak Plajı'nın hemen yanındaki denize sıfır 1. derece sit alanında yer alan 18 dönüm ormanlık alanın, Ormanspor'a sponsorluk karşılığında Hüseyin Gedik isimli turizmciye 10 yıllığına tahsis edilmesi oldu. Turizmci Hüseyin Gedik, Antalya 1. Amatör Lig'de oynayan Antalya Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki Ormanspor'a sponsor olarak yılda 55 bin lira verecek. Bunun karşılığında da Orman Bölge Müdürlüğü tarafından projelendirilecek bölgeye 2 futbol sahası ile spora yönelik günübirlik tesisler yapacak.

'BUNUN ADI YAĞMA'
Çırak Köyü Muhtarı Sami İlgaz, yapılan tahsis ile bugüne kadar korunan alanda yağmanın önünün açıldığını savundu. Ilgaz, "Çıralı k'da oldu bittiye izin vermeyeceğiz. İçerisinde fıstık çamlarının, deniz kaplumbağaları yumurtlama alanlarının olduğu yerin kimseye verilmesini istemiyoruz. Sesimizi duyurmaya çalışacağız" dedi.

Antalya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Burhan Cavaş, Ormanspora katkı sağlayacak anlaşma için bölgenin peşkeş çekildiği doğru değil. Burada sportif faaliyetler için günübirlik tesisler yapılacak. Doğal yapı korunacak" dedi. Kısa süre önce Orman Genel Müdür Yardımcılığına atanan eski Antalya Orman Bölge Müdürü Recep Kaşan da "Karşılıklı kullanım esasına dayalı, bakım onarım protokolü oldu. Büyütülecek şey yok. Mezbelelik bir yer düzenlemelerle kamuya ve halka kazandırılacak" diye konuştu. Turizmci Hüseyin Gedik ise, "Biz de bölgenin korunmasını istiyoruz. Plajın kuzey tarafındaki alanda 2 antrenman sahası ile günübirlik tesisler olacak. Üstelik bburası için projeyi de Orman Bölge Müdürlüğü yapacak. Bunun neresi rant" dedi.
 
Yusuf DALAMAN/Habertürk


Geri Dön