05 / 05 / 2024

Orta Doğu yatırıma hazırlanıyor!

Orta Doğu yatırıma hazırlanıyor!

Cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikle Türk siyasetinde 'istikrar' bir defa daha onaylanınca Orta Doğulu yatırımcılar gözünü Türkiye'ye dikti. Körfez ülkelerinin emlak yatırımcıları, ileriye dönük yatırım projelerinde hazırlıklara başladı.




Cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikle Türk siyasetinde 'istikrar' bir defa daha onaylanınca Orta Doğulu yatırımcılar gözünü Türkiye'ye dikti. Türkiye'ye yatırım için fırsat kollayan Körfez ülkelerinin emlak yatırımcıları, ileriye dönük olarak yatırım projelerinde hazırlıklara başladı. 


Son dönemde siyasi ve ekonomik istikrar vurgusu yapan Türk politikasının ardından Körfez ülkesi yatırımcıları piyasayı yokladıktan sonra arsa ve biııa yatırımı yapmayı amaçlıyor. Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Katar, Suudi Arabistan gibi ülkelerdeki yatırımcılar, finans merkezi haline gelen İstanbul'u üs olarak kullanıyor. Dubai'de düzenlenecek olan EXPO 2020 Fuarı'ndaki projelerinin tanıtımlarını Türkiye'de yapmayı planlayan Körfez inşaat şirketleri, İstanbul'u lansman şehri haline getireceğe benziyor. Dünyanın ünlü şirketlerinden Daıııac firması da tanıtım için İstanbul'u seçti. Dubai'de, lüks özel konutlar, lüks yerleşim merkezleri, oteller, ticaret ve tatil kompleksleri inşa etmek için kumlan Darnac Properties'e son projelerinin tanıtımında kendisine Reha Mediıı Global eşlik ediyor. Daıııac Properties, Türkiye'de yapacağı ileriye dönük olarak yatırını projelerine de Türkiye'de anlatmak bulunuyor. 176 Otel projesinin aynı anda yürütüldüğü Dubai'de EXPO'da 2020'niıı gerçekleştirileceği yıl, 76 milyon turist bekleniyor. 



Adana Beş Ocak 


Geri Dön