01 / 05 / 2024

Orta Vadeli Program boyunca istihdamın yıllık 909 bin kişi artması bekleniyor!

Orta Vadeli Program boyunca istihdamın yıllık 909 bin kişi artması bekleniyor!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, OVP sürecince istihdamın yıllık ortalama 909 bin kişi artmasının beklendiğini, işsizlik oranın ise 2026’da yüzde 9,3 seviyesinde gerçekleşmesinin beklendiğini paylaştı.



Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, 2024-2026 seneleri içeren Orta Vadeli Program (OVP) sürecinde özellikle işgücü piyasasına ilişkin yapısal reformların hayata geçirilmesinin beklendiğini vurgulayarak, program boyunca istihdamın yıllık ortalama 909 bin kişi artmasının öngörüldüğünü belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, söz konusu tüm kesimlerle istişare içerisinde hazırlanan OVP'nin, yeni süreçte ekonomi politikalarında öngörülebilirliği artırarak, beklentilere yön vermesi ve yatırım ortamına büyük katkı sağlamayı hedeflediği kaydedildi.

Orta Vadeli Program boyunca istihdamın yıllık 909 bin kişi artması bekleniyor!

OVP’nin temel hedeflerinden birinin, iç ve dış dengenin sağlandığı istikrarlı bir büyüme ortamını devam ettirirken enflasyonun dönem sonunda tek haneli seviyelere indirilmesini sağlayarak refahı artırmak olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar belirtildi:

"Bu süreçte, yapısal dönüşümlerin yanında ayrıca, sıkı parasal duruş ve ekonomik disiplin temel makroekonomik politika araçları olacak. Bu doğrultuda, girdi maliyetlerini azaltıcı ve toplam arzı artırıcı tedbirler devam ettirilecek. Türkiye'nin potansiyel büyüme oranlarının yükseltilmesi hedefine odaklanılarak yeşil ve dijital dönüşüme özel önem verilecek. Aynı zamanda, Türkiye'nin hem mal hem de hizmet ticareti uluslararası rekabet gücü kuvvetlendirilecek. Yurt içi tasarrufların artırılması, kaynak dağılımında etkinliğin oluşturulması, sermaye piyasalarının geliştirilmesi vasıtasıyla finansmana erişimin kolay hale getirilmesi, finansal okuryazarlığın yaygınlaştırılması ve makroihtiyati tedbirlerde sadeleştirmeye gidilmesi suretiyle piyasa ekonomisiyle entegre bir biçimde finansal istikrarın desteklenmesi hedefleniyor."

Orta Vadeli Program boyunca istihdamın yıllık 909 bin kişi artması bekleniyor!

REFORM ADIMLARI KADEMELİ ŞEKİLDE DEVREYE ALINACAK

Türkiye Yüzyılı'na girerken fiyat ve finansal istikrarını gözeten, devam ettirilebilir ve kapsayıcı bir mali büyümeyi amaçlayan, serbest piyasa ve rekabet ortamında verimliliği yükselterek makroekonomik dengeleri gözeten ve yapısal reformlarla desteklenen şeffaf, tutarlı, öngörülebilir ve uluslararası normlara uygun bir yaklaşım izleneceğine vurgu yapılan açıklamada, yatırımı, istihdamı, üretimi ve ihracatı destekleyen büyümenin oluşturulması için para, maliye ve gelirler politikaları koordinasyon içerisinde yürütülerek bu konulardaki reform aşamaları kademeli biçimde devreye alınacağı kaydedildi.

Program süresinde özellikle işgücü piyasasına ilişkin yapısal reformların uygulamaya konulmasının öngörüldüğü vurgulanan bahsi geçen açıklamada, "OVP sürecinde istihdamın yıllık ortalama 909 bin kişi artması ve işgücüne katılım oranlarındaki tahmin edilen artışa karşın işsizlik oranının kademeli olarak gerilemesi ve 2026’da yüzde 9,3 bandında gerçekleşmesi öngörülüyor” denildi.

Açıklamada, gelecek sene başlaması beklenen dezenflasyon sürecinin devamında TÜFE'nın yıllık artış hızının 2026 yılı sonunda yüzde 8,5 ile tek haneye indirilmesinin hedeflendiği bildirildi.

SSK ve Bağ-Kur'lulara yüzde 19.44, 31.92 ve 35.25’lik Ocak 2024 zamları tek tek hesaplandı! İşte yeni zamlı maaşlar...

50 ve 60 bin TL’nin bir aylık getirisi ne kadar? İşte banka banka mevduat getiri hesabı...

Emekli maaşına Orta Vadeli Program güncellemesi! Yüzde 37.76 zam müjdesi geldi! Yeni emekli maaşları tek tek hesaplandı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön