02 / 05 / 2024

Kayalar Kimya'nın mobilya boyası ve vernik üretim kapasitesi yıllık 75 bin ton!

Kayalar Kimya'nın mobilya boyası ve vernik üretim kapasitesi yıllık 75 bin ton!

Genç markasıyla mobilya boyası ve vernik üretimi yaptıklarını belirten Kayalar Kimya Satış Pazarlama Müdürü Bedri Büyüktaşkın, yıllık üretim kapasitelerinin 75 bin ton olduğunu ve Türkiye pazarında yüzde 23'lük payla sektörde lideri olduklarını açıkladı..



Genç markasıyla mobilya boyası ve vernik üretimi yaptıklarını belirten Kayalar Kimya Satış Pazarlama Müdürü Bedri Büyüktaşkın, yıllık üretim kapasitelerinin 75 bin ton olduğunu açıkladı. Genç markasıyla Türkiye pazarında yüzde 23'lük payla sektörde lider konumda bulunduklarını söyleyen Büyüktaşkın, Avrupa'da ise mobilya boyası ve vernik üretiminde ilk beş firmadan biri olduklarının altını çizdi. Markaları Genç ile bahçe mobilyalarına yönelik geliştirilen özel ürünlerimiz arasında vernikli ahşap koruyucular, dış mekan su bazlı emprenyeler, son kat boyalar ile verniklerin yer aldığını anlatan Büyüktaşkın, "Bahçe mobilyalarının düzenli bakımını yapmak ya da yaptırmak, ürünleri uzun süre kullanmayı istemekle paralel aslında. Bu anlamda Genç markamızın bahçe mobilyaları bakım ürünleri, mobilyalara gereken bakımı ve özeni sunan özel formüllere sahip olmasıyla çokça tercih ediliyor. Kaliteden ödün vermeden ürettiğimiz bu ürünlerimiz ile Genç markasını sektöründe en çok tercih edilen marka konumuna getirmiş olmayı da bu şekilde sağlıyoruz" dedi. 


Geçen yılki en büyük yatırımlarının modern teknolojiyle tekrardan yapılandırılan yeni fabrikalarının olduğu bilgisini veren Büyüktaşkın, kapasite ve otomasyon anlamında Avrupa'nın ilk üç tesisinden birine sahip olduklarına dikkat çekti. Eski fabrikalarının mobilya grubu kapasitesi 35 bin ton ve inşaat grubu kapasitesi 25 bin ton iken yeni kundan fabrikanın yüzde 25 daha büyük bir kapasiteyle inşaa edildiğini söyleyen Büyüktaşkın, seneyi yaptıkları yenileme yatırımı ve beklentileri olan büyüme hedefine ulaşarak geride bıraktıklarım aktardı. Sektörde elde ettikleri başarıda yaptıkları Ar-Ge çalışmalarının büyük bir rol oynadığını vurgulayan Büyüktaşkın, Türkiye'nin Sanayi Bakanlığı onaylı, boya sektöründeki iki Ar- Ge merkezinden birine sahip olduklarım söyledi. Sektörde Ar-Ge anlamında en çok proje üreten firmalardan biri olduklarını kaydeden Büyüktaşkın, bu nedenle Kayalar Kimya olarak Ar-Ge bütçelerini önceki senelerde olduğu gibi bu yıl da artırmaya devam edeceklarini açıkladı. 


Dünya Focus 


Geri Dön