29 / 04 / 2024

Ortadoğu Grup, 4 yeni projeye imza atacak!

Ortadoğu Grup, 4 yeni projeye imza atacak!

 Memeorial Hastanelerinden ayrılan Ortadoğu Grup, Nişantaşı Hospital ile sağlık sektörüne geri dönerken, inşaata da hız verip 100 milyon dolarlık yatırımla Okmeydanı, Zekeriyaköy ve Göksuda 4 projeye imza atacak



MEMORIAL Hastanelerinden 2007 yılında ayrılan Ortadoğu Grup, Nişantaşı Hospital ile sağlık sektörüne geri dönerken, inşaatta da konut ve ofis yatırımlarına hız veriyor. 2012 yılında sağlık, enerji ve inşaat sektörlerine ağırlık verecek olan Ortadoğu Grup, Gönül Evleri ve Middleist projeleriyle var olduğu konut sektöründe 4 proje için 100 milyon dolarlık yatırım yapacak. 2012 yılında Okmeydanında ofis ve alışveriş merkezi, Zekeriyaköyde konut ve Göksuda villa tarzı proje hayata geçirmeye hazırlanan Ortadoğu Grup, İstanbulun merkezi noktalarından birinde de konutun ağırlıkta olduğu bir proje daha gerçekleştirecek. Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı ve CEOsu Mehmet Gür, 2012 yılında inşaat, enerji ve sağlık alanına yoğunlaşmak istediklerini belirterek, Grubumuz içinde en çok inşaat ve enerji büyüyecek. 2012de en az yüzde 10 büyüme bekliyoruz dedi. Grubun enerji yatırımlarında ise organik atıklardan enerji üretmenin yanı sıra Balıkesir ve Sinopta iki adet rüzgar santrali devreye girecek.

Middleistte yaşam başladı
Ortadoğu Grubunun 1984 yılından bu yana inşaat sektöründe faaliyette olduğunu söyleyen Mehmet Gür, şunları söyledi: Yaptığımız inşaatlar arasında Çağlayanda bir iş merkezinden, Memorial Hastanesinin komplesine, Ortadoğu Plazaya çeşitli iş merkezleri bulunuyor. Daha sonra Kağıthanede Gönül Evleri ve Middleist konut projelerini gündeme getirdik. Middleistte 6 ay önce yaşam başladı. 182 dairenin yaklaşık 160 tanesi kullanılıyor. 2 yılda yüzde 40 prim yaptı. Fiyatları 700 bin lira ile 1 milyon 300 bin lira aralığına yerleşti. Şu anda 15-20 dairemiz satılmayı bekliyor. Bölgenin tek site projesi olduğu için değer kazandı. Doğru bir projeye imza attığımızı düşünüyoruz.
Okmeydanına ofis projesi
Önümüzdeki yıl başlayacakları projeler hakkında da bilgi veren Mehmet Gür, şöyle konuştu: Okmeydanında Kalkavan Grubu ile ortak olduğumuz bir projeye başlayacağız. Henüz projelendirmesini yapmadık. 50 bin metrekare büyüklüğünde bir arazide ofis-alışveriş merkezi projesi olarak dizayn edilecek. Çevresinde Çağlayan Adalet Sarayı olduğu için iş merkezi olarak düşünüyoruz. 100 metrekareden 2 bin metrekareye kadar çeşitli büyüklerdeki ofisleriyle bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak, her türlü ofisimiz söz konusu olacak. Yaklaşık 50 milyon dolarlık bir yatırım maliyeti olacak. Şu anda üzerinde çalıştığımız 1-2 nokta var. İstanbulun merkezi bir noktasında orta gelir grubuna hitap edecek olan konut ağırlıklı bir projemiz daha olacak. O proje henüz netleşmedi. Belki alışveriş merkezi de olabilir.
Üst gelir grubu da var
Zekeriyaköyde yılbaşında başlamayı planladıkları bir projenin daha olduğu bilgisini veren Mehmet Gür, şu bilgileri verdi: Gerekli ruhsat işlemlerini bitirip hemen başlamayı planlıyoruz. Göçmen At Çiftliğine bitişik bir alanda bu projeyi yapacağız. Her daireye hobi bahçesi tahsis edeceğiz. 100 metrekare ile 200 metrekare arasındaki büyüklüklerde bahçe olacak. İçerisinde sosyal imkanların olduğu, projenin yan tarafında at binicilik eğitimi alacağı bir proje tasarlıyoruz. 160a yakın bağımsız bölüm olacak. Proje üzerindeki çalışmalar devam ediyor. 25 milyon dolar civarında bir yatırım bedeli olacak. 2012 içinde üst gelir grubuna yönelik de Göksuda 15 villadan oluşan bir projemiz olacak. Ocakta faaliyete geçecek. Bu butik projemizin de 15 milyon dolar yatırım bedeli olacak.

Sağlığa geri döndü

Memorial Hastanelerinden 2007 yılında çıkan ancak Nişantaşındaki Pakize Tarzi Hastanesini satın alarak sağlık sektörüne geri döndüklerini kaydeden Mehmet Gür, şunları dile getirdi: Sağlık sektörü kolay bir sektör değil ancak zevk alıyorsunuz. Sağlığa bulaşanlar eninde sonunda geri dönüyor, kolay kolay bırakamıyorsunuz. Nişantaşında satın aldığımız Pakize Tarzi hastanesini Nişantaşı Hospital olarak yeniden açıyoruz. Nişantaşına has bir hastane olsun istiyoruz. Nişantaşı değil de başka bir yer olsa, belki tekrar sektöre dönmezdik. Hastane için 25 milyon dolar yatırım söz konusu. Butik bir hastane olacak. Kadın sağlığı ön planda olacak ancak kalp ve organ naklini dahil etmedik. Bu hastanenin yanında bir de tıp merkezi yapacağız. İkinci adımı attıysak, bunun üçüncüsü de gelecektir.

Çinlilerle sağlık kampuslarına hazırlanıyor

SAĞLIK sektöründe şu anda özellikle şehir hastaneleri dikkate alındığında büyük işlerin yapıldığını ifade eden Mehmet Gür, şunları dile getirdi: Türkiyenin çeşitli yerlerinde gerçekleştirilecek olan sağlık kampusu projeleriyle ilgileniyoruz. Bir tanesine hazırlık yaptık ancak yetişemedik. Diğer ihalelere mutlaka gireceğiz. Bir Türk firması ve yurtdışından da Çinli bir firma ile işbirliğimiz var. Çinde 3 bin-5 bin yataklı büyük hastane projeleri yapan bir kuruluşla ön işbirliğimiz bulunuyor. Bunun yanı sıra İstanbulda yıkılıp yeniden yapılacak kompleksler de bulunuyor. Başakşehir ve Kartalda devletin yapacağı bir proje var. Kartaldakiyle ilgileniyoruz.

Kocaelinde 60 bin haneye elektrik üretecek

GRUBUN enerji sektöründe büyüdüğünü vurgulayan Mehmet Gür, şunları anlattı: Organik atıktan enerji üretme konusunda Avrupanın en büyük, dünyanın da ilk 3ü içerisinde olan tesislerimiz var. İstanbulda Göktürk ve Şiledeki tesislerimiz tam kapasiteye çıktığımızda yılda 980 bin ailenin elektriğini karşılayacak. Şu anda 540 bin ailenin elektriği karşılanıyor. Kocaelinin de çöp sahasını projelendirdik. Kocaelide saatlik 2-3 megavat elektrik üretimi söz konusu olacak. Yılda 22 milyon kilovat saat elektrik üretilecek. Yılda ortalama 60 bin hanenin elektrik tüketimine karşılık gelecek.
Hürriyet


Geri Dön