27 / 04 / 2024

Ortaköy Camii'nin benzeri Havana'ya inşa edilecek!

Ortaköy Camii'nin benzeri Havana'ya inşa edilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ortaköy Camii'nin benzerini Havana'ya yapma projesini Küba lideri Castro'ya da açtı. Erdoğan, "Teklife sıcak baktılar, Havana olmasa bile başka bir şehirde yapabiliriz" dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Küba'ya yönelik yaptırımları insani açıdan da vicdani açıdan da doğru bulmadıklarını söyledi. Havana'daki programı kapsamında kentin eski şehir olarak adlandırılan tarihi bölümünü gezen Erdoğan, basın mensuplannın Küba ziyaretine ilişkin sorularını yanıtladı. 



Yaptırımlar insani değil...

Erdoğan, Devlet Başkanı Raul Castro ile görüşmesinde iki ülke arasında, siyasi, ekonomik ve kültürel alanda gerçekleştirilebilecek muhtemel alanlann ele alındığını belirtti. Erdoğan, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 28 milyon dolar olduğunu ifade ederek, "Bu çok düşük. Bu Küba'ya yönelik yaptırımların da önemli bir neticesidir. Bu konulanda görüştük. Bu yaptınmlan insani açıdan da vicdani açıdan da doğru bulmuyoruz" diye konuştu. 


Küba'nın başkenti Havana'da cami projesiyle ilgili gelinen noktanın sorulması üzerine de Erdoğan, Küba yönetimince Suudi Arabistan ile bu konuda çok öncelere dayalı bir görüşme yapıldığını ve bir mutabakata varıldığını aktardı. Erdoğan şöyle devam etti. "Suudi Arabistan mimarisiyle bizim mimarimiz farklı. Kendilerine Ortaköy Camii ile ilgili daha önce bilgi vermiştik. Ortaköy Camii ile ilgili tüm bilgi, proje ve görüntülere varıncaya kadar takdim ettim. 'Biz yapacağız, ortak istemiyoruz. Uygun görürseniz Havana'da yapalım.' Havana'da diğerlerine söz vermişseniz o zaman bir başka şehirde yapabileceğimizi söyledik. Bundan sonra süreci de gerek Diyanet İşleri gerek TİKA vasıtasıyla takip edeceğiz. 



Fidel ile görüşemedik...

Küba'nın turizm açısından önemli bir destinasyon olduğunu vurgulayan Erdoğan, LatinAmerika'ya karşılıklı uçak seferleri konulmasını da görüştüklerini söyledi. Erdoğan, rahatsızlığı nedeniyle Fidel Castro ile bir araya gelemediğini dile getirdi.


Star


Geri Dön