Sektörel

Ortalama konut fiyatı/asgari ücret çarpanı 15,9 yıla çıktı!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu yaptığı paylaşımda Türkiye'de ortalama konut fiyatı/asgari ücret çarpanı Nisan 2024 itibariyle 15,9 yıla yükseldiğini belirterek, "Ortalama ev = 15,9 yıllık asgari ücret." dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Nisan 2024 için merakla beklenen Konut Fiyat Endeksi verilerini geçtiğimiz günlerde resmen açıklamıştı.

Türkiye'deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan Konut Fiyat Endeksi (2017=100), Nisan'da bir önceki aya göre yüzde 2,2 artış göstererek, 1257,7 oldu.

TCMB tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Konut Fiyat Endeksi, Nisan ayında yıllık bazda yüzde 48,4 artış gösterirken, söz konusu bu dönemde reel olarak azalış yüzde 13,3 oldu.

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, resmi X hesabı https://twitter.com/CelalErdogdu üzerinden konut fiyatları ile ilgili çok önemli bir paylaşım yaptı.

Celal Erdoğdu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye'de ortalama konut fiyatı/asgari ücret çarpanı Nisan 2024 itibariyle 15,9 yıla yükseldiğini belirterek, "Ortalama ev = 15,9 yıllık asgari ücret." dedi.


Celal Erdoğdu'nun paylaşımı şu şekilde:

Ortalama ev = 15,9 yıllık asgari ücret. Türkiye'de ortalama konut fiyatı/asgari ücret çarpanı Nisan 2024 itibariyle 15,9 yıla yükseldi. 2024 itibarıyla asgari ücret/ort konut çarpanında dip seviyeden çıkış başladı.


Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu'nun paylaşımına şu yorumlar geldi:

Bilirkişi Ataşehir'de havuzlu sitedeki 2+1 daireye 11 bin TL kira öngördü! Vatandaşlardan 'bana da ev bul' yorumu geldi!

9 bankada adeta 7.5 şiddetinde deprem! Garanti, Ziraat, İş, TEB, Akbank, Yapı Kredi ve 3 banka daha az önce açıkladı

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya'da yılın ilk yarısında 1.179 adet devre mülk satıldı!