Yeni Şirketler

OSB'lerde bedelsiz arsayla yatırımcı heyecanlanacak

Sanayi ve Ticaret bakanı Nihat Ergün, OSB´lerde yatırım yapanlar için bedelsiz arsa tahsisine yeniden başlanacağını açıkladı

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, OSB´lerde yatırım yapanlar için bedelsiz arsa tahsisine yeniden başlanacağını ve düzenlemenin önümüzdeki hafta meclise geleceğini açıkladı.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün OSB´lerde yatırım yapanlar için bedelsiz arsa tahsisi uygulamasına yeniden başlanacağını belirterek, "Bu uygulama yatırımcıyı heyecanlandıracak" dedi.

Bakan Ergün bir dizi açılış ve temel atma töreni için ziyaret ettiği Kırıkkale´de OSB´lerde yatırım yapanlar için bedelsiz arsa tahsisi uygulamasına yeniden başlanmasıyla ilgili düzenlemenin önümüzdeki hafta bir yasanın içinde parlemantoya gidileceğini açıkladı.

Türkiye ekonomisinin 2009 yılının son çeyreğinden itibaren büyüme trendine girdiğine işaret eden Ergün, 2010 yılının ilk çeğreğinde ekonominin yüzde 11.7 oranında büyüdüğüne dikkat çekti.

Çarklar dönüyor

Bakan Ergün, önceki gün açıklanan sanayi üretimi rakamlarının da Türk sanayinde çarkların hızla dönmeye devam ettiğini gösterdiğini belirtti. Bu rakamların yatırımların hızlanmasına yol açarak atmosferi de yarattığını dile getiren Ergün, bu nedenle OSB´lerde bedelsiz arsa tahsisi uygulamasının yatırımcıyı heyecanlandıracağını söyledi.
Habertürk-Hakan Akyıdız