03 / 05 / 2024

Ösm Koçak Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!


Ösm Koçak Yapı Denetim Limited Şirketi bugün Büyükçekmece’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Başak Beril Bayram tarafından kuruldu.



Ösm Koçak Yapı Denetim Limited Şirketi bugün Büyükçekmece’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Başak Beril Bayram tarafından kuruldu.

Ösm Koçak Yapı Denetim Limited Şirketi konusu:

1- Can ve mal güvenliğini teminen imar planına, fen, sanat ve sağlık kurallarına, standartlara uygun kaliteli yapı yapılması için proje ve yapı denetimi yapmaktır. 2- Şirket bu amacını gerçekleştirirken yapı denetim ve ilgili yasaların amir hükümlerine aynen uyar. 3- Şirket, 10.04.2000 tarih 24016 sayılı resmi gazetede yayınlanan 595 sayılı K.H.Karamame amacına uygun olarak yapıda can ve mal güvenIİğİnİ sağlamak, kaynak İsrafına sebep olan plansız, kontrolsüz ve kalitesiz yapılaşmayı önlemek, çağdaş norm ve standartlarda üretilecek yapıların denetimini sağlamak, yapı hasarı nedeni ile zarara uğrayan kişilerin haklarının korunması ve doğabilecek zararların tazmini ile ilgili yukarıda adı geçen K.H.K. ve 26/05/2000 tarih ve 24060 sayılı resmi gazetede yayınlanan yapı denetim uygulama yönetmenliğinde belirtilen veya bu K.H.K. ve yönetmenliklerle ilgili ilerde yapılacak değişiklik ve ilaveleri de kapsayacak şeklide; her türlü meri yasa yönetmelik ve mevzuat yasal mevzuat çerçevesinde alınacak belge ve yetkilerle kanunu ve yönetmeliklerin öngördüğü yapılara ait mühendislik ve inşaat faaliyetlerinin yazılı mevzuatın öngördüğü şeklinde yapı denetimi yapmaktır. 4- Şirketin işleri için iç ve dış piyasalarda uzun, orta ve ve kısa vadeli istikrazlar akdetmek, emval ve kefalet kredileri emtia, açık krediler esham ve tahvilat üzerine avans kredileri ve benzeri kredileri temin etmek. Şirket amacını gerçekleştirmek için her türlü mali, ticari, idari, tasarruf ve faaliyetlerde bulunmak, şirketin ve üçüncü şahısların borçlarını ve alacaklarını temin için ipotek, rehin, -kefalet ve diğer teminatlan vermek, ipotek, rehin, kefalet ve diğer teminatları almak. 5- Şirket amacının gerçekleştirmek İçin gerekli her türlü laboratuvar, depolar, idare ve hizmet binaları ve buna mümasil tesislerin kurulması, bizzat inşa etmek bunları alıp satmak, kiraya vermek, kiraya almak devir ve ferağ etmek ve üzerinde her türlü ayni ve şahsi tasarruflarda bulunmak. 6- Şirket konusu ile ilgili mümessillik acentelik distribütörlük ve komisyonculuk işleri yapar bayilik tesis eder patent lisans ve benzeri gayri maddi haklarla teknik yardım yapar.


Geri Dön