15 / 05 / 2024

Osman Niyazi Önen Kimdir?

Osman Niyazi Önen Kimdir?

Osman Niyazi Önen kimdir? Osman Niyazi Önen’in mesleği nedir? Osman Niyazi Önen nereden mezundur? İşte detaylar!



OSMAN NİYAZİ ÖNEN KİMDİR?

Niyazi Önen, 1950 yılında Çanakkale’de dünyaya geldi. Önen, Dardanel adlı ton balığı firmasını kurucusudur. Niyazi Önen her zaman yaşam hikayesi ile dikkatleri üzerine çeken bir isim olmuştur.

OSMAN NİYAZİ ÖNEN EĞİTİM DURUMU!

Niyazi Önen, 1960’lı yıllarda İstanbul Üniversitesine girdi ve İktisat Fakültesi’nde okudu. Bu yıllarda epey olaylı günler geçirdi. O yılın getirdiği propagandalar, çatışmalar ve boykotların yapıldığı yıllarda okuluna, okumaya devam etmiştir.

Önen, İktisat Fakültesi’nin sosyal demokrasi derneğinin başkanlığını da yapmıştır, ve o dönemlerde üniversitede asistan olarak kalmayı tasarlamış. Siyaset ile iş adamlığı arasında tercih yapan ve işi seçen Önen, babasının yanında her işi ince ayrıntısına kadar öğrenmiştir.

İŞ HAYATI!

Niyazi Önen, üniversite hayatının bitiminde Turgut Özal iktidarı döneminde ekonomik sistemin etkisi ile birlikte su ürünleri pazarı işine giriş yaptı.

1984 yılında Ziraat Bankası’ndan tarımsal sanayi kredisi çekmiş ve Çanakkale’de ilk fabrikasını açmaya karar veren Niyazi Önen, şirketin adını Çanakkale’nin mitolojik unsurlarından aldığını ifade etmiştir. Dardanel’den almış ve Dardanel Gıda ile yurtdışına meyve ihraç etmeye başlamıştır.

Şirket dondurulmuş hamsi ve sardalya ile iş hayatına giriş yapmış, orkinos ve balık konservesi işi ile büyümüştür. Halihazırda da konserve ve dondurulmuş balık işinde sayılı firmaların başında gelmektedir.

OSMAN NİYAZİ ÖNEN EVLİ Mİ BEKAR MI?

Osman Niyazi Önen, evlidir ve iki çocuk babasıdır.

DARDANEL TON FABRİKASI NEREDE BULUNUYOR?

Dardanel Önentaş Gıda San. A.Ş., Türkiye merkezli bir gıda şirketi olarak ithalat ve ihracatta bulunuyor. Darnel Ton şirketi, 1984 yılında Niyazi Önen tarafından kurulmuştur. Bu şirket, Türkiye'nin ilk konserve ton balığı üreticisi sıfatında çalışmaktadır. Şirketin merkezi ve fabrikası yukarıda da bahsettiğimiz şekilde Çanakkale ilimizde yer almaktadır.

Taha Aksoy Kimdir?

Arda Ödemiş Kimdir?


Geri Dön