30 / 04 / 2024

Osman Nuri Bakırcı'nın ilk duruşması bugün gerçekleşti!

Osman Nuri Bakırcı'nın ilk duruşması bugün gerçekleşti!

Projede olmayan dairelerin satışını yaptığı gerekçesiyle adına birçok dava açılan Osman Nuri Bakırcı'nın ilk duruşması bugün gerçekleşti. Duruşma sonucunda Bakırcı'ya yurt dışına çıkma yasağı konuldu.



Teslim edilmesi gereken 1.200 kadar konut bulunan Osmanlı İnşaat'ın sahibi Osman Nuri Bakırkcı'ya, mağdurlar tarafından projede olmayan dairelerin satışını gerçekleştirdiği gerekçesiyle birçok dava açıldı.


Bugün saat 09:00'da Bakırköy 16. Ağır Ceza mahkemesinde görülen davanın duruşması sonucu Osman Nuri Bakırcı'ya yurt dışına çıkma yasağı konuldu ve sonraki duruşmaya polis eşliğinde gelmesine karar verildi.


İddianamede suçlanarak ‘dolandırıcılık suçu işledi’ değerlendirmesi yapılan Osman Nuri Bakırcı'nın bir sonraki duruşması 8 Ekim 2015 tarihinde saat 10:00'da gerekleşecek. 


“Tacir ve Şirket Yöneticileri ile Kooperatif  Yöneticilerinin Dolandırıcılığı” suçu ile hazırlanan iddianamede Bakırcı'nın 2 yıldan 7 yıla kadar cezası isteniyor.  Ancak aynı cezanın 23 ayrı kişi için istenmesi nedeni ile Bakırcı 46 yıldan 161 yıla varan sürelerde yargılanıyor. 


İşte mahkemenin karar metni!


Osman Nuri Bakırcı nın ilk duruşması bugün gerçekleşti!


Osman Nuri Bakırcı nın ilk duruşması bugün gerçekleşti!


Özge ÇAKIR/Emlakkulisi.com


Geri Dön