29 / 04 / 2024

Osman Nuri Bakırcı'ya 44 yıl hapis cezası!

Osman Nuri Bakırcı'ya 44 yıl hapis cezası!

Esenyurt bölgesinde konut projesi yarım kalan şirketlerden biri olan Osmanlı İnşaat’ın sahibi Osman Nuri Bakırcı’ya 44 yıl hapis cezası verildi.



Bugüne kadar 8 bin 700 konut inşa eden Osmanlı İnşaat, Esenyurt bölgesinde konut projesi yarım kalan şirketlerden. Şirketten  2009-2012 döneminde konut alan kişilerden 23’ü, teslim edilemeyen konutları nedeni ile şirket sahibi Osman Nuri Bakırcı hakkında savcılığa başvurdu. Yürütülen soruşturma sonrası Bakırcı hakkında ‘dolandırıcılık’ iddiası ile dava açıldı. Hürriyet Gazetesi'nden Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Esenyurt imar sorunu yanı sıra şirketin yaşadığı mali kriz sonrası yüzlerce dairesi yarım kalan Osmanlı İnşaat’ın sahibi Osman Nuri Bakırcı’ya 44 yıl hapis cezası verildi. Bakırcı hakkında yakalama kararı çıkarılmasına hükmedildi.


"İmar krizi vurdu"

Bakırcı, Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada savunmasını yaptı. Bakırcı temel sorunun Esenyurt'taki imar sorunu olduğunu iddia etti. Bakırcı, teslim etmeleri gereken konutlardan bin 100'ünün ruhsatının yenilendiğini, 800 konutun da imar affı kapsamına girdiğini kaydetti. Hak sahiplerine konutları teslim etmek için çaba gösterdiklerini ifade eden Bakırcı, Kars'ta devam eden bir AVM projeleri olduğunu söyledi. Bakırcı, davacı isimlerin önemli bir kısmına ise ödedikleri parayı iade etmeye çalıştıklarını söyledi.


Mağdur olduk

Yıllar önce aldıkları evleri hala teslim alamadıklarını ifade eden ev sahipleri mahkemede mağduriyetlerini anlattı. 


Yakalama kararı çıkarılsın

Mahkeme yaptığı yargılama sonrası kararını verdi. Mahkeme, Bakırcı hakkında 44 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme ayrıca Bakırcı hakkında yakalama kararı düzenlenmesini de talep etti.


Geri Dön