27 / 04 / 2024

Osman Nuri Özmeral Isparta'da çocuklar için park sözü verdi!

Osman Nuri Özmeral Isparta'da çocuklar için park sözü verdi!

Isparta Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Milli Eğitim Müdürlüğü' ne tahsis edilen arsa üzerinde faaliyetini sürdüren belediyeye ait taş ocağını kapatma kararı aldıklarını açıkladı...



ISPARTA'NIN Eğirdir Belediyesi, son yıllarda birçok yerde tartışma konusu olan taş ocaklarına karşı örnek bir karar aldı. 

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edilen arsa üzerinde faaliyetini sürdüren belediyeye ait taş ocağını kapatma kararı aldıklarını açıkladı. Kilitli parke taşı ve bordür taşının imal edildiği, halk arasında taş ocağı olarak bilinen yerin faaliyetini durdurması ve önümüzdeki zaman içerisinde kaldırılacağını öğrenen Menderes Mahallesindeki 75 dairelik Köprübaşı Evleri yönetimi ve sakinleri, Başkan Özmeral'e teşekkür ziyarei yaptı. Özmeral, taş ocağının yerine okul yapılacağını belirterek, "Bu yerin halkımızı rahatsız ettiğini biliyorduk. Bulunduğu arsa Hazine'ye ait ve Milli Eğitim'e tahsisliydi. Burada taş ocağını değil, okulu tercih ederek etrafında bulunan mahalle sakinlerini düşünerek doğru olanı yaptığımıza inanıyorum" dedi. 


ÇOCUKLAR İÇİN PARK SÖZÜ 


Mahalle sakinlerinin park ve spor aletleri isteğini kırmayan Özmeral, uygun bir yer bulunduğu takdirde çocuk parkı yapılacağının sözünü verdi. Başkan Özmeral, Tabakhane - Köprübaşı mevkii arasında bulunan yerleşim yerlerinde daha önceden yapılan imar planına göre, toplumun ortak ihtiyaçlarını giderecek okul alanı, yeşil alan, çocuk parkı ve camii yeri ayrılmamış olduğundan büyük sıkıntılar yaşandığını açıkladı. 


Sabah Akdeniz


Geri Dön