03 / 05 / 2024

Osman Zolan: TMMOB kamu yararı gözetmiyor!

Osman Zolan: TMMOB kamu yararı gözetmiyor!

Denizli 'nin Ak Parti 'li Belediye Başkanı Osman Zolan, Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği 'nin (TMMOB) kamu yararı gözeten sivil toplum örgütü olmadığını ve bazı siyasi çevrelere hizmet ettiğini öne sürdü



Atıl durumdaki bir alanı alışveriş merkezi firmasına verdiklerini, TMMOB 'nin hemen dava açtığını belirten Zolan, bütün hizmetlere karşı çıktıklarını da iddia etti, şunları söyledi:

İyi niyetli değiller

“Köprülü kavşak yapıyoruz dava açıyorlar. Oto santral garajını yıktık, yenisini yapacağız, dava açıyorlar. Bu zihniyet çevre yoluna da karşı çıktı. TMMOB siyasi bir kurumdur. Bu kurumdaki yöneticiler siyaset yapacaklarsa gitsinler istedikleri siyasi partide yapsınlar. TMMOB iyi niyetli değil. Açık açık siyaset yapıyorlar. ”

Danıştay etkisidir

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Başkanı İbrahim Gür ise Zolan 'ın çıkışında, 2008 yılında hizmete giren bir alışveriş merkeziyle ilgili Danıştay 'ın verdiği kararın etkili olduğunu öne sürdü, şu görüşleri savundu:

“Tapunun, inşaat ruhsatının, satışın iptalini istedik. Yargı kararı beklenmeden, inşaat ruhsatı bile verilmeden AVM 'nin inşaata başlamasına göz yumuldu. Denizli İdari Mahkemesi 'nin satışı iptal etmesinin ardından belediye Danıştay 'a giti. Danıştay 13 'üncü Dairesi, 16 Mart 2011 'de satışı iptal eden kararı oybirliğiyle onadı.

Siyasi güdüm yoktur

Satış ve plan değişikliğinin kamuya yarar getirmeyeceğini belirtmemize rağmen, dönemin başkanı ve yetkilileri konuyu siyasi mecralara çekmeye çalışmış, başlattığımız hukuki süreci kendilerine ve mensubu oldukları siyasi partiye karşı tavır olarak açıklamayı tercih etmişlerdir. Bugüne kadar hiçbir siyasi partinin emrinde ve güdümünde olmadığımız gibi, bundan sonra da böyle bir durum asla söz konusu olmayacaktır. ”

HÜRRİYET


Geri Dön