30 / 04 / 2024

Osmancık Kalesi'nde restorasyon çalışmaları başlıyor!

Osmancık Kalesi'nde restorasyon çalışmaları başlıyor!

Osmancık Kandiber Kalesi'ndeki ikinci etap restorasyon çalışmaları kapsamında tarihi surlar onarılacak. Restorasyonun 400 gün sürmesi planlanıyor...




Osmancık Kandiber Kalesi'ndeki ikinci etap restorasyon çalışmaları kapsamında tarihi surlar onarılacak.


Osmancık Belediyesi tarafından hazırlandıktan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü bünyesindeki Anıtlar Yüksek Kurulunca onaylanan restorasyon projesinin ikinci etap çalışmaları başladı.


Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, 7 bin yıllık bir geçmişi bulunan kalenin günümüze kalan surlarının Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) desteği ile restore edileceğini söyledi.


Çalışmaların sona ermesiyle ilçe turizmine önemli bir kazanım sağlanacağını ifade eden Karataş, "Osmancık Kalesinin restorasyon projesinin ikinci etabı kapsamında günümüze kadar çok azı korunabilmiş olan tarihi surların aslına uygun olarak onarılmasını amaçlıyoruz. Şehrimiz için önemli bir potansiyel olan Osmancık Kalesi surların da onarılmasıyla turizm için önemli bir kazanım haline gelecektir." diye konuştu.


Tarihi Kandiber Kalesi 400 gün sürecek restorasyon çalışmaları nedeniyle 24 Ekim Pazartesi gününden itibaren ziyarete kapatılacak.





Osmancık Belediyesi



Geri Dön