22 / 05 / 2024

Osmangazi'de barış treni seferi düzenlendi!

Osmangazi'de barış treni seferi düzenlendi!

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği, Bursa' nın Osmangazi Belediyesi ile birlikte Atatürk'ün ölüm yıldönümü nedeniyle İstanbul'dan Selanik'e " Atatürk'ü Anma ve Barış Treni " seferi düzenledi...



Barış treninde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekil Hüseyin Bürge, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve çok sayıda vatandaş yer aldı. 


İstanbul Ispartakule İstasyonu'ndan kalkan özel trende Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, milletvekilleri, siyasetçiler ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gazeteciler olmak üzere toplam 150 kişi yer aldı. Hareket öncesinde Ispartakule Tren İstasyonu'nda uğurlama töreni düzenlendi. 


Bakan Müezzinoğlu, “ Önemli bir yolculuk”

Törende konuşan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "Böyle bir anlamlı yolcukta yer almaktan mutluluk duyuyorum. Katılan arkadaşlarımız ile birlikte tarihi geçmişten tarihi geleceğe güzel ufukları paylaşacağımız bir yolculuk yapmayı umuyorum. Önemli bir yolculuk yapıyoruz. Ülkemiz ve milletimizin emperyalist güçler tarafından kuşatıldığı bir dönemde kendisine ve milletine güvenen bir lider çıkıyor ve canı pahasına bir mücadele veriyor. Bu milli mücadelenin örneği gösteren bir liderdir. Bu lider Selanik'te doğdu. Bizde onu orada anmaya gidiyoruz.  Yunanistan ile Türkiye arasındaki dostluk iki ülke içinde önemlidir" dedi. 


Kadıoğlu’na plaket takdim edildi

Törende katkılardan dolayı Bakan Müezzinoğlu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a Devlet Demir Yolları Genel Müdür Vekili Veysi Kurt ise Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na plaket verdi. 


Ses sanatçısı Mehtap Demir hareket öncesinde Atatürk'ün sevdiği şarkılardan oluşan müzik dinletisi gerçekleştirdi. Demir'in seslendirdiği şarkılar büyük beğeni topladı. Yapılan törenin ardından barış treni Selanik'e gitmek üzere yola çıktı. 


Program kapsamında barış treni heyeti, bu yıl restorasyonu tamamlanan Atatürk'ün doğduğu Selanik'teki evinde yarın düzenlenecek törene katılacak. Törenin ardından heyet, Gümülcine şehrine uğrayarak buradaki Türk azınlıklarıyla bir araya gelecek.



Geri Dön