29 / 08 / 2024

bursa barış treni

bursa barış treni

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği, Bursa' nın Osmangazi Belediyesi ile birlikte Atatürk'ün ölüm yıldönümü nedeniyle İstanbul'dan Selanik'e " Atatürk'ü Anma ve Barış Treni " seferi düzenledi...

Bursa'daki hızlı tren projelerinde son durum ne?

Olaycom yazarı Ahmet Emin Yılmaz, bugünkü köşesinde Bursa'daki hızlı treni ve Gemlik trenini kaleme aldı. İşte Ahmet Emin Yılmaz'ın 'Hızlı tren engeli aştı, hızlandırılmış inşaat başlıyor: Bu defa olacak mı?' başlıklı yazısı...

Bursa Yıldırım'daki imar barışı kentsel dönüşümü nasıl etkiledi?

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Albayrak, "Yıldırım'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına en büyük darbeyi imar barışı vurdu" dedi.

İmar barışı yeniden başlayacak mı? 

MÜSİAD Bursa Şubesi İnşaat Sektörü Genel Toplantısı'nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Demirtaş, imar barışı ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Peki imar barışı yeniden başlayacak mı? İşte yanıtı...

Cumhuriyet tarihinin ilk külliyesi Bursa'da inşa ediliyor! 

Külliye konsepti, Cumhuriyet tarihinde ilk kez Bursa'da inşa edilecek. Bursa Diyanet Din Eğitimi Külliyesi içerisinde, anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, akademi, sosyal tesisler, barınma birimleri ve uygulamalı eğitim yapılacak bir cami barındıracak.

İmar barışında yanlış beyan uyarısı!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Faruk Çolak, imar barışı başvurularıyla ilgili "Henüz başvurmayanlar elini çabuk tutsun özellikle beyanını yanlış yapanlar bir an önce düzeltmek için harekete geçmeli'' dedi.

Mudanya Taş Mektep'in içerisine Barış Müzesi yapılacak!

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde inşa edilen Taş Mektep'in içerisine Barış Müzesi de yapılacak. Projenin 2019 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor.

İmar barışı fırsatında son günler!

Bursa İhsaniye Altın Emlak'tan Münür Şenay, ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların kayıt altına alınması için hayata geçirilen imar barışı uygulamasında dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı. 

İmar barışı kapsamında Bursa'da 87 bin 936 müracaat yapıldı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İmar barışı kapsamında, Bursa'da 87 bin 936 müracaat yapıldı. Daha önce elektrik ve su aboneliği sorunlarını çözdüğümüz bu tür taşınmazların doğal gaz meselesindeki zorlukları da inşallah yakında aşıyoruz." dedi...

Ali Faruk Çolak: İmar barışı ödemeleri takside bağlansın!

HKMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Faruk Çolak, imar barışı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Çolak, “Müracaat sürenin kesinlikle uzatılması ve ödenecek meblağın taksite bağlanması gerekiyor” dedi.

Gemlik'te tek katlı kafe için imar barışı başvurusu yapıldı!

Bursa Gemlik'te önünde sundurma bulunan tek katlı kafe için, '3 katlı yapı' gibi gösterilip imar barışı başvurusu yapıldığı iddia edildi. Konuyla ilgili Gemlik Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

Bursa'da 40 bin yapı için ücret ödendi!

Haziran'da başlayan imar barışı uygulamasına Bursa'dan 400 bin başvuru geldi. Yapılan başvurulardan ise yaklaşık 40 bin yapı için ücret ödemesi yapılıp 'yapı kayıt belgesi' alındı. 

İmar barışına Bursa'dan 400 bin başvuru yapıldı!

Başvuruların Haziran 2018 itibari ile alınmaya başlandığı imar barışına Bursa'dan 400 bin başvuru yapıldı. Yapılan başvurulardan ise yaklaşık 40 bin yapı için ücret ödemesi yapılıp 'yapı kayıt belgesi' alındı...

İmar barışında bunlara dikkat!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Faruk Çolak, imar barışına müracaat etmiş ve edecek olan vatandaşlara önemli uyarılar yaptı.

bursa barış treni Haberi

bursa barış treni

Barış treninde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekil Hüseyin Bürge, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve çok sayıda vatandaş yer aldı. 


İstanbul Ispartakule İstasyonu'ndan kalkan özel trende Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, milletvekilleri, siyasetçiler ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gazeteciler olmak üzere toplam 150 kişi yer aldı. Hareket öncesinde Ispartakule Tren İstasyonu'nda uğurlama töreni düzenlendi. 


Bakan Müezzinoğlu, “ Önemli bir yolculuk”

Törende konuşan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "Böyle bir anlamlı yolcukta yer almaktan mutluluk duyuyorum. Katılan arkadaşlarımız ile birlikte tarihi geçmişten tarihi geleceğe güzel ufukları paylaşacağımız bir yolculuk yapmayı umuyorum. Önemli bir yolculuk yapıyoruz. Ülkemiz ve milletimizin emperyalist güçler tarafından kuşatıldığı bir dönemde kendisine ve milletine...