20 / 05 / 2024

Osmangazi'deki metruk bina okul bahçesine dönüştürüldü!

Osmangazi'deki metruk bina okul bahçesine dönüştürüldü!

İlçedeki çalışmalarına son sürat devam eden Osmangazi Belediyesi, yıllar önce ilkokul olarak kullanılan metruk bir binayı yıktı.



Osmangazi Belediyesi, Selçukgazi Mahallesi’nde yer alan ve ilkokul olarak kullanılan metruk bir binayı yıktı. Osmangazi Belediyesi'nde yer alan habere göre, binanın yıkımıyla elde edilen arazi, yeni hayata geçirilen okulun bahçesine eklenerek bahçe genişletildi.

Selçukgazi Mahallesi’nde önceki senelerde ilkokul olarak hizmet veren tek katlı bina, yeni okul binasının yapılmasının ardından terk edildi. Yeni yapılan okulun bahçesinin içerisinde yer alan bina eskidiği ve amaç dışı kullanımlara da yol açması sebebiyle özellikle öğrenciler için tehlike arz ediyordu. Osmangazi Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, gelen şikayetleri değerlendirerek can güvenliği açısından risk oluşturan metruk binayı yıktı.

Selçukgazi'deki metruk binanın yıkılmasından elde edilen alan, yeni inşa edilen okulun bahçesine eklendi. Okul bahçesinin genişletilmesiyle beraber öğrenciler geniş bir oyun alanına da kavuştu.


Geri Dön