28 / 04 / 2024

Osmaniye'de 14.5 milyon TL'ye icradan satılık çelik fabrikası!

Osmaniye'de 14.5 milyon TL'ye icradan satılık çelik fabrikası!

Osmaniye 1. İcra Dairesi Müdürlüğü, Osmaniye Toprakkale 105 ada, 1 parselde yer alan çelik fabrikasını 14 milyon 542 bin 509 TL'ye icradan satıyor...



Osmaniye 1. İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından Osmaniye İl, Toprakkale İlçe, 105 ada, 1 parsel, Tüysüz/Büyük Tüysüz Mahallesi Leçelik Mevkii'nde yer alan çelik fabrikası 14 milyon 542 bin 509 TL'ye icradan satışa çıkarıldı. İcra ihalesi 29 Ağustos 2019 tarihinde saat 11:00'de askıdan inecek. 

İhale ilanı:
T.C. OSMANİYE 1. İCRA DAİRESİ
2017/499 TLMT.
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Osmaniye İl, Toprakkale İlçe, 105 Ada, 1 Parsel, TÜYSÜZ/BÜYÜK TÜYSÜZ Mah., LEÇELİK Mevkii, 18/05/2018 tarihli Bilirkişi raporuna göre; Taşınmaz üzerinde çelik konstrüksiyondan yapılmış 9.600 m² büyüklüğünde çelik fabrikası, 115 m² büyüklüğündeki idari bina ve 56 m² büyüklüğündeki güvenlik kulübesi ile eski yemekhane olarak kullanılan yapılar mevcuttur.
Dava konusu taşınmazda keşif sırasında yapılan tespitler şu şekildedir:
1. Taşınmaz üzerinde çelik konstrüksiyondan yapılmış 9600 m2 büyüklüğünde çelik fabrikası, 115 m² büyüklüğündeki idari bina ve 56 m2 büyüklüğündeki güvenlik kulübesi ile eski yemekhane olarak kullanılan yapılan mevcuttur.
2.Taşınmaz 4 yıllığına E&U Çelik Yapı Ltd. Şti. şirketine kiraya verilmiştir.
3.Taşınmaz üzerindeki diğer yapılan kiracı tarafından yapılmıştır.
4.Taşınmaz üzerindeki fabrika içerisinde 6 adet vinç yolunun bulunduğu tespit edilmiştir.
5.Fabrika kapılarının otomatik kepenk olduğu ve bu kapıların hafif hasarlı olduğu ancak çalıştığı tespit edilmiştir.
6.Fabrika içerisinde kaynak makineleri, metal kesme makineleri ve benzeri makineler bulunmaktadır.
Ancak bu makineler mütemmim cüz olarak değerlendirilmediğin kıymet takdiri hesabı yapılmayacaktır.
7.Söz konusu mahalde yapılan incelemelerde OG beton direk, beton direk postası, hermetik 400 kVA trafo, 400 KVA alçak gerilim panosu, koruma sigortaları ve bağlantı elemanları, seksiyone kablo ve alçak gerilim NYY kablo tespit edilmiştir.
8.Trafo ve AG-OG hattı imalatlarının fabrakının kurulduğundan itibaren çalıştığı göz önüne alınarak yıpranması düşünülerek değerleme yapışmıştır.
Taşınmazın değeri tespiti taşınmaz üzerinde bulunan yapıların değeri, yapıların içerisinde bulunan makineler ve elektrik ekipmanları ile taşınmazın arazi değeri toplanarak yapılmıştır.
Değere dahil edilen ve Satışa çıkartılan Gayrimenkul ve mütemmim cüzler: Arsa, Fabrika binası, İdari bina, Eski yemekhane, Vinç Yolu, Otm Kepenk kapılar, Trafo ve AG-OG Hattı 'dır.
Bölge 4562 sayılı kanuna göre Organize Sanayi Bölgeleri Kanununa ve uygulama Yönetmeliğine tabi olarak faaliyet göstermektedir. 'taşınmazın icra yoluyla satışı dahil üçüncü kişilere devrinde OSB den uygunluk görüşü alınması zorunludur' hükmü gereğince, İHALE KATILIMCILARININ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDEN UYGUNLUK GÖRÜŞÜ ALMASI GEREKMEKTEDİR. 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu ve ona dayanarak çıkartılan Yönetmeliğin madde 101ve 102 de belirtilen tesisler kurulamaz.Adresi :Organize Sanayi Bölgesi Yediocak Cad Toprakkale / OSMANİYE, Yüzölçümü: 30.225,68 m2 ,İmar Durumu : Organize sanayi bölgesi imarlıdır, KDV Oranı: KDV Kanunun 17/4-r maddesi gereğince KDV 'den muaftır.
Kıymeti : 14.542.509,65 TL
Kaydındaki Şerhler : 1-12/06/2007-592 yevmiye İMAR UYGULAMASI ŞERHİ,
2-3402 Sayılı Kanunun Ek 1 inci maddesi uygulamasına tabidir.
3-28/03/2007-245 yevmiye Gayrimenkulün icra satışları dahil üçüncü kişilere devrinde OSB'den uygunluk şartı aranacaktır.
4-06/03/2008-656 yevmiye İ.İ.İpoteğin serbest dereceden istifade hakkı vardır.
1. Satış Günü : 29/08/2019 günü 11:00 - 11:05 arası
2. Satış Günü : 26/09/2019 günü 11:00 - 11:05 arası
Satış Yeri : OSMANİYE ADLİYESİ ZEMİN KAT BARO TOPLANTI SALONU

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6-İİK 127 Md. GÖRE SATIŞ İLANI TEBLİĞİ:Adresleri tapuda kayıtlı olmayan (mübrez tapu kaydında belirtilen) alakadarlara gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde iş bu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.
7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2017/499 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.14/06/2019 (İİK m.126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir


Taşınmz satış kazancı vergiden 


Geri Dön