Kentsel Dönüşüm

Osmaniye'deki depremzedeler iki ay sonra konutlarına yerleşecek!

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenenler için yapımına başlanan 65 bloktan 12'sinde inşaat çalışmaları tamamlandığı kaydedildi. Buna göre, hazır hale getirilen konutlara 2 ay içerisinde depremzedelerin yerleştirilmesi planlanmaktadır.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Gökçayır köyünde depremzedelere tahsis edilmek üzere inşasına başlanan, 1220 konutluk 65 bloktan oluşan deprem konutlarının yapımında sona yaklaşıldığı belirtildi. Hak sahipleri belirlenen 12 bloktaki 192 konutun kaba ve ince inşaatı ile altyapısı ve çevre düzenlemesi çalışmaları da tamamlanmış oldu.

Konutlardan 53 bloktakilerin ise kaba inşaatlarının yapımı bitirildi, ince işçilikleri sürüyor. Bu konutların da kısa sürede tamamlanarak depremzedelere teslim edilmesi bekleniyor.

YENİ HAYATLAR BAŞLAYACAK 

Düziçi Belediye Başkanı Mustafa İba, depremlerden etkilenen vatandaşlar için ilçede çalışmaların sürdüğünü İfade etti. Geçen sene mayıs ayında yapımına başlanan deprem konutlarındaki çalışmalarda sona yaklaşıldığını kaydeden İba, "Şu an 12 blokumuz, yani 3+1 dairelerden oluşan 192 konutumuz teslime hazır hale geldi. İki ay içerisinde depremzede vatandaşlarımızın taşınmaya başlamasını bekliyoruz. Okul yapımı ihalesi yapıldı, sağlık ocağı ihalesi de yapılacak. Burada yeni bir kentleşme, mahallemiz oluşacak inşallah" diye konuştu.

Deprem bölgesinde kaç konut teslim edilecekti, kaç konut teslim edildi? 

Bakan Özhaseki açıkladı! Deprem konutları hızla yükseliyor

Bakan Özhaseki açıkladı! 2025 yılı sonuna kadar tüm deprem konutlarının teslimi yapılacak...

Bakan Özhaseki açıkladı! Deprem konutlarının tamamı teslim edilecek!