30 / 06 / 2024

Bakan Özhaseki açıkladı! 2025 yılı sonuna kadar tüm deprem konutlarının teslimi yapılacak...

Bakan Özhaseki açıkladı! 2025 yılı sonuna kadar tüm deprem konutlarının teslimi yapılacak...

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki 2025 sene sonuna kadar da tüm hak sahiplerine evlerini teslim edeceklerini ifade etti.



Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesine ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı. Bakan Özhaseki, "Deprem bölgesinde yer alan 76 bin 644 konutu teslim etmiş olduk. 2024 sene sonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceğiz ve 2025 sene sonuna kadar da tüm hak sahiplerine evlerini teslim edeceğiz." dedi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki "2025 sene sonuna kadar da tüm hak sahiplerine evlerini teslim edeceğiz." dedi.

Bakan Özhaseki konuşmasına şöyle devam etti; "Deprem bölgesinde 76 bin 644 konutu teslim edildi. 2024 sene sonuna kadar 200 bin konutu teslim etmiş olacağız. 2025 sene sonuna kadar tüm hak sahiplerine evlerini teslim edeceğiz. Sıfır atık ile bugüne kadar 188 bin binada sıfır atık yönetim sistemini hayata geçirdik. Yapılan bu çalışmalar sonucunda 2017 senesinde yüzde 13 olan geri kazanım oranımızı 2023 yılında yüzde 35'e çıkardık. Proje başlangıcından bu yana 59,9 milyon ton geri kazanılabilir atık ekonomiye kazandırıldık. 498 milyon ağaç kurtardık." dedi.

Bakan Özhaseki açıkladı! 2025 yılı sonuna kadar tüm deprem konutlarının teslimi yapılacak...

Bakan Özhaseki, 2002 senesinde 145 olan atık su arıtma tesisi sayısını bin 213'e çıkarmış olduk. Kıyı şeridi olan 28 ilimizde en az bir halk plajını açarak vatandaşımızın hizmetine açacağız. Amacımız bir sene içerisinde 100 halk plajı açarak vatandaşlarımızın denizlere erişimini kolaylaştırmaktır. Buna göre, başlatacağımız Mapa Şamandıra Projesi'ni Göcek'te başlatıyoruz. Bu projemiz, kıyısı olan Özel Çevre Koruma Bölgeleri öncelikli olmak üzere tüm sahillerimizi, koylarımızı teknelerin verdiği zararlardan korumaktır.

Kıyılarımızda oluşan işgal ve kaçak yapılaşma sorununa karşı, vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda 'Denizler Halkındır' Projesi'ni başlatıldığını ifade etti. Bu doğrultuda ilk aşamada bayram boyunca 2 ilimizde 8 noktada işgalleri ortadan kaldırıldı. Depozito Yönetim Sistemi' projemiz ile ilk etapta 0,1- 3 litre arasında pet, cam ve alüminyum ambalajlı içecekleri iade sisteminin kapsamına alıyoruz. Çünkü her sene ülkemizde, buna göre 20 milyar tek kullanımlık ambalaj üretiliyor. Biz bunları çöp sahalarında kaybetmek yerine ekonomiye kazandırmak istiyoruz.

'Depozito Yönetim Sistemi' ile geri kazanılmış ürünlerin tekrar üretimde kullanılmasından dolayı senelik 250 milyon euro hammaddeden tasarruf, yıllık 50 milyon euro atık ithalatından azalma, 100 milyon euro yerel yönetimlerin atık bertarafı için harcadıkları lojistik ve enerjiden tasarruf. Tüm kalemlerle birlikte ülkemize yıllık 520 milyon euro milli ekonomik kazanç olacaktır."

Bakan Özhaseki açıkladı: Sahillerde denize erişimi engelleyen kaçak yapılar yıkılacak!

Bakan Özhaseki açıkladı! Deprem konutlarının tamamı teslim edilecek! 

Bakan Özhaseki'den İstanbul depremi çağrısı: 'Herkes evini bir kere ölçtürsün, ne olur ya!'

Malatya ve Adıyaman'a 48 bin yeni konut daha geliyor! Resmen açıklandı!


Geri Dön