26 / 06 / 2024

Malatya ve Adıyaman'a 48 bin yeni konut daha geliyor! Resmen açıklandı!

Malatya ve Adıyaman'a 48 bin yeni konut daha geliyor! Resmen açıklandı!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Adıyaman İndere'de 16 bin 433 konut yapacaklarını açıkladı. Geçtiğimiz günlerde de Malatya'da 31 bin 690 konutun ihalesinin yapılacağı duyurulmuştu. Böylece iki şehirde 48 bin 123 yeni konut inşa edilecek.



Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada afet konutlarının yapımına aralıksız devam ettiklerini dile getirerek,, "Ülkemizin en büyük şantiyesini Adıyaman İndere'de kurduk. İndere'de 850 bloktan meydana gelen 16 bin 433 konutumuzun yapımını sürdürüyoruz" diye konuştu.

Malatya ve Adıyaman a 48 bin yeni konut daha geliyor! Resmen açıklandı!


Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yaptığı yazılı açıklamada, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerinden sonra inşa ve ihya faaliyetlerine ara vermeden devam ettiklerini ve depremden etkilenen 11 kentte 451 bin 297 bağımsız bölümün yapımını sürdürdüklerini belirtti.

Yaptığı açıklamada depremlerin yıl dönümünde 76 bin 624 konutu hak sahiplerine teslim ettiklerini dile getiren Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sene sonuna kadar 200 bin konutu daha teslim edeceklerini vurguladı. 2025'in sonlarına doğru tüm afet konutlarını ve iş yerlerini tamamlayacaklarını kaydeden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremden etkilenen tüm şehirlerde olduğu gibi Adıyaman'da da gayretle çalıştıklarını dile getirdi. 

Türkiye'nin en büyük şantiyesini Adıyaman İndere'de kurduklarını dile getiren Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, burada Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı eliyle 850 bloktan oluşan 16 bin 433 konut yaptıklarını belirtti. İndere'de afet konutlarının dışında sosyal donatı alanlarını da inşa ettiklerini dile getiren Bakan Mehmet Özhaseki, altyapı çalışmalarını da titizlikle sürdürdüklerini de söyledi.

Malatya ve Adıyaman a 48 bin yeni konut daha geliyor! Resmen açıklandı!

'110 BİN KİŞİLİK İŞÇİ ORDUMUZLA ÇALIŞIYORUZ'

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesini bir an evvel ayağa kaldırabilmek amacıyla gece gündüz demeden çalıştıklarına değinerek, "Deprem bölgesinde 110 bin kişilik işçi ordumuzla çalışıyoruz. En büyük şantiyemiz olan İndere'de de toplamda 9 bin işçi kardeşimizle yaz kış demeden gayretle çalışıyoruz. İndere'de 2 bin afet konutumuzun yapım çalışmalarını tamamladık, teslimlerine başlayacağız. İnşallah deprem bölgesinin tamamında konutlarımızı en kısa sürede tamamlayarak depremzede kardeşlerimize teslim edeceğiz" diye konuştu. 

MALATYAYA'DA 31 BİN 690 YENİ KONUT GELİYOR

6 Şubat 2024 tarihinde gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerde sarsılan kentler arasında yer alan Malatya'da 31 bin 690 konutun daha ihalesi yapılacağı açıklanmıştı. 

 

Hanehalkı harcamalarında en yüksek pay konut ve kiranın! Vatandaşlar bütçesini nerelere harcıyor? 

Hyundai'den tam 176 bin TL'lik Haziran 2024 indirimi! İşte Bayon ve Tucson güncel fiyat listesi!

Borsada realize olmayan paralize oldu!


Geri Dön