27 / 04 / 2024

Otel fiyatları tavan yaptı, çadır ve karavana talep arttı! Karavan kiraları ne kadar 2024?

Otel fiyatları tavan yaptı, çadır ve karavana talep arttı! Karavan kiraları ne kadar 2024?

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne yükseltilmesinden sonra çadır ve karavanlara yönelik talepler de artış gösterdi. Sektör temsilcileri konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamalarda taleplerdeki artışlarda otel fiyatlarının pahalılığının etkili olduğunu kaydetti.



Merakla beklenen Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne yükseltilmesi ve yaklaşan yaz ayları öncesi kamp yerlerinde hazırlıklar hız kazanırken, çadır ve karavanlara olan talep de resmen zirve yaptı. 

Karavan İmalatçıları ve Tedarikçileri Derneği Başkanı Ahmet Fazlıoğlu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada merakla beklenen bayram tatilinin de uzamasıyla birlikte son dönemlerde karavanlara talepte artış olduğunu kaydetti.

Yaptığı açıklamada özellikle tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından sonra karavanların daha popüler hale geldiğini kaydeden Ahmet Fazlıoğlu, 2020 yılı sonrasında 500'ün üzerinde üretici firmanın kurulduğunu kaydetti.

OTEL FİYATLARI KARAVANLARA YÖNLENDİRİYOR

Ahmet Fazlıoğlu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamalarda son zamanlarda sık sık gündeme gelen karavan tatilinin diğerlerine oranla daha az maliyetli olması nedeniyle tercih edildiğini dile getirdi.

Ahmet Fazlıoğlu açıklamasında "Ne yazık ki turizm bölgelerimizdeki konaklama tesis fiyatlarının çok yüksek olmasından dolayı vatandaşların bir bölümü otel yerine karavanda konaklıyor. Yakın dönemdeki fuar organizasyonlarında, merakla beklenen Ramazan Bayramı tatilini de düşünerek aldığını ve çok fazla karavan müşterisi olduğunu gözlemliyoruz." dedi.

Karavan ücretlerine ilişkin de bilgiler de veren Fazlıoğlu şöyle konuştu: "Kiralama bedelleri çekme karavanda 2 bin Türk Lirası ila 2 bin 500 Türk Lirası, motokaravanda 2 bin 500 Türk Lirası ila 3 bin Türk Lirası civarında. Parklardaki konaklama ücretleri de 700 Türk Lirası ila 1000 Türk Lirası arasında farklılık gösteriyor. Karavanın daha az maliyetli olmasının dışında ayrıca sınırsız konaklama alanı sağlaması, konforlu ve avantajlı bir tatil seçeneği sunuyor. Bu neden tercih ediliyor." 

Yaptığı açıklamada son zamanlarda sık sık gündeme gelen karavan sektörünün hedef kitlesinin 20'li yaşlara kadar gerilediğini fakat ekosistemin nüfus yoğunluğuna göre pazar payının yüzde 15'lik dilimine yeni ulaştığını dile getiren Ahmet Fazlıoğlu, ülkemizdeki üreticilerin dış pazarda yer edinme potansiyelinin ciddi boyutta olduğunu kaydetti.

Otel fiyatları tavan yaptı, çadır ve karavana talep arttı! Karavan kiraları ne kadar 2024?

'TALEPTE GEÇEN SENEYE GÖRE ARTIŞ VAR'


İzmir Menderes'te bulunan bir çadır kampı alanında işletme müdürü olarak görev yapan Uğur Burhan da konu ile ilgili olarak aptığı açıklamada Ramazan Bayramı tatili sebebiyle konaklama hizmetlerine yönelik şahsen ve telefonla rezervasyon yaptırmak isteyenlerin geçmişe nazaran fazla olduğunu kaydetti.

Ramazan Bayramı için daha çok kapalı konaklama alanları ve karavan hizmeti için talep geldiğini dile getiren Uğur Burhan, çadırda konaklamak isteyen vatandaşların da özellikle yaz sezonunu tercih ettiğini dile getirdi.

Uğur Burhan açıklamasında sezonluk karavan hizmeti almak isteyenlerin sayısının da oldukça fazla olduğuna değinerek, şunları dile getirdi:

"Geçen seneye göre talepte artış var. Kamp alanında aynı anda ortalama olarak 60-70 karavan misafir alabiliyoruz. Böylelikle de günlük ortalama 250 kişiyi misafir ediyoruz. Çadır kapasitemiz aynı anda 350-400, kişi sayısı ortalama 700-800 civarında."

Açıklamasında günübirlik olarak gelen misafirleri de dikkate alarak, hafta içi günlük ortalama 2 bin kişiye hizmet verdiklerini dile getiren Uğur Burhan, hafta sonu da bu sayının 3 bin 500 ila 4 bin yükseldiğini kaydetti.

Uğur Burhan açıklamasında mart ayının sonuna kadar karavan kampı için günlük 500 Türk Lirası, çadır kampı için de günlük 350 Türk Lirası ücret alındığını, yeni sezon fiyatlarının ay sonunda belirleneceğini dile getirdi.

BÜTÇESİNE UYGUN TATİL İSTEYEN ÇADIRLARA YÖNELDİ

OSTİM'de çadır üreten firmanın işletmecisi olan Serkan Yazıcı, otelleri tercih etmeyerek, doğayla iç içe, bütçesine daha uygun tatil yapmak isteyen vatandaşların ilgilerinin çadırlara yöneldiğini dile getirdi. Serkan Yazıcı açıklamasında Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne yükseltilmesiyle bu süreyi çadır kampında geçirmek isteyenlerden yoğun talep aldıklarını söyledi.

 

Kira kontratı 2024! Kira kontratı nasıl hazırlanır? İşte kira sözleşmesi örneği!

New Holland fiyat listesi Mart 2024 şaşırttı! 5 yıl vade fırsatıyla traktör fırsatını kaçırmayın!

11 bankada resmen Mart 2024 şoku! Denizbank, Akbank, QNB, Ziraat, Yapı Kredi, Garanti ve 5 banka daha az önce duyurdu!


Geri Dön