29 / 06 / 2024

Otelciler kentsel dönüşüm için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden revizyon bekliyor!

Otelciler kentsel dönüşüm için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden revizyon bekliyor!

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin yaptığı açıklamada, 20 sene öncesinde faaliyete geçirilen otel binalarının dönüşebilmesi amacıyla, bina maliklerinin hak kaybına uğramayacakları, imar revizyonunun devreye alınmasını istediklerini söyledi.



Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Aylık Bilgilendirme Toplantısı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın katılımlarıyla yapıldı. 

Merakla beklenen toplantıda önemli açıklamalar yapan Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, “Deprem ve olasılığı Türkiye'nin ve kentimizin unutulmayacak bir gerçeği. 20 sene öncesinde faaliyete geçirilen otel binalarının dönüşebilmesi amacıyla, bina maliklerinin hak kaybına uğramayacakları, imar revizyonunun devreye alınmasını ivedilikle rica ediyoruz. 1999 yılından önce inşa edilen ve halen yürürlükte olan imar planlarının güncel jeolojik-jeoteknik etütlere göre revize edilmesini yine ivedilikle bekliyoruz. Toplanma alanları, geçici barınma alanları ve 1. derece tahliye koridorlarının imar planlarına işlenmesini ve bunlarla ilgili olarak plan değişikliği yapılmasının yasaklanmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Otelciler kentsel dönüşüm için İstanbul Büyükşehir Belediyesi nden revizyon bekliyor!


TARİHİ ESERLER RESTORASYONLA ŞEHRE KAZANDIRILDI


Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin turizm adına son derece olumlu çalışmalar yürüttüğünü dile getiren Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, “Mega kent İstanbul’da kaybolmaya yüz tutmuş pek çok tarihi eseri restorasyonlarla kente kazandırdınız, kentin turizm envanterine değer kattınız. Yerebatan Sarnıcı İstanbul’da en fazla ziyaretçi alan müzeler arasına girdi” ifadelerini kullandı.

Ekonomim'den Selenay Yağcı imzalı habere göre Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin'in yaptığı çağrıya karşılık konunun detaylarına bakacaklarını dile getiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu da “Zira 2022 yılında geçmişte yapılmış ama daha sonra değişmiş planlama ile imar hakkı kaybına uğramış ruhsatlı yapıların tekrar aynı ruhsatı kullanabilmesine dönük bir plan notu çıkarttık. Bu tüm İstanbul’u kapsıyor” ifadelerini kullandı. 

Açıklamasında İstanbul’un turizmde hak ettiği payı alması için çalıştıklarını, Paris Olimpiyatları sırasında İstanbul’u tanıtmak için anlaşmaları yaptıklarını dile getiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ayrıca konaklama vergisinin de yerel yönetimlerle paylaşılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

Borsada kritik süreç, halka arzlara ara verilsin

Emlak Konut GYO kampanya: 1+1'ler 5.8 milyon TL'den, taksitler de 50 bin TL'den başlıyor! Emlak Konut başvuru!

Fikirtepe'de 2+1 daireye 11 ortak girilmesi ve ortaklardan birinin payını 380 bin TL'den satması hayrete düşürdü!


Geri Dön