06 / 05 / 2024

Otellere “ helallik” standardı geldi!

Otellere “ helallik” standardı geldi!

Otelcilik sektörüne helallik standardı geldi. Artık otellerin kalite standartlarını gösteren “yıldıza” karşılık olarak İslami kurallara uygunluk da "hilal" sertifikasıyla belirlenecek.




Otelcilik sektöründe yeni bir standart daha geldi. Gıda ürünlerinin İslam'a uygunluğunu belirleyen Helal Gıda sertifikalarından sonra oteller için de helallik standartları belirleniyor. 


Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da düzenlenen 1. Uluslararası İslami Turizm Standartları Konferası’nda belirlenen yeni standartlar kapsamında artık otellerin kalite standartlarını gösteren 'yıldız'a karşılık olarak İslami kurallara uygunluk da 'hilal' sertifikasıyla belirlenecek. Yeni yapılacak oteller ya da mevcut hizmet veren oteller; mimari yapısı, verdikleri hizmetler, yiyeceklerde kullandıkları malzemeler ve ibadete yönelik uygulamaları incelendikten sonra 5 ya da 7 hilal sertifikası alabilecekler.


İslama uygunluğa bakılacak

Bir otelin 'hilal' sertifikası alabilmesi için bazı İslami kurallara uygunluğu incelenecek. Kumar oynatılmayacak, en az bir mescit bulunacak, namaz vakitlerini gösteren takvim asılacak, alkollü içecek satışı olmayacak, disko tarzı müzikaller yapılmayacak, kadınlar için ayrı yüzme havuzları yapılacak, otellerde sunulan yiyeceklerde İslam'a uygunluk şartı aranacak.


Dünyanın ilk 7 Hilal sertifikası Caprice Gold Bayrampaşa-İstanbul oteline verildi

1.Uluslararası İslami Turizm Standartları Konferansı’nda dünyanın ilk 5 Hilal Sertifikası, dünyanın ilk İslami oteli olan Caprice Thermal Palace Didim Oteli’ne, dünyanın ilk 7 Hilal Sertifikası da Caprice Gold Bayrampaşa-İstanbul Oteli’ne verilmişti.


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön