09 / 05 / 2024

Otellere yıldız ayarı geliyor! Yönetmelik değişti!

Otellere yıldız ayarı geliyor! Yönetmelik değişti!

Bir otelin beş yıldızlı olabilmesi için artık ‘toplam personelinin en az yüzde 25 'inin konusunda eğitim alması ' hükmü getirildi. Turizm yönetmeliğinde önemli değişiklikler var...



Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizmcileri prosedürlerde rahatlatacak, tesis kalitelerini de artıracak turizm yönetmeliği değişikliğine imza attı.

Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren ‘Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerinde Değişiklik Yapan Yönetmeliğe ' göre, bir otelin beş yıldızlı olabilmesi için artık ‘toplam personelinin en az yüzde 25 'inin konusunda eğitim alması ' hükmü getirildi. Yönetmelikle gelen değişiklikler şöyle:

Odalarda çalışma masası bulundurma zorunluluğu kaldırıldı. Eski yönetmeliğe göre beş yıldızlı otellerin oda sayısının yüzde 10 'u oranında internet imkanı sağlanması gerekiyordu.

Yeni düzenlemeyle odalarda ücretsiz internet sağlanması zorunlu hale getirildi.

Otel bünyesindeki alakart restoranları ise asgari ikinci sınıf lokanta ayarında olacak. Eski düzenlemede üç yıldızlı otellerde odaların yüzde 50 'sinde zorunlu olan mini bar uygulaması şimdi tamamında olacak.

Tatil köyleriyle ilgili de değişikliklere gidildi. Sürekli hizmet verilmesine yönelik doktor ve hemşire anlaşması yapılması zorunluluğu da kaldırıldı.

Oyun ve televizyon salonu yerine en az iki adet salon isteniyor.

Eski yönetmelik, beş yıldızlı tatil köylerinin lokantasının birinci sınıf olarak düzenlenmesini öngörürken yeni yönetmelikte lokantanın sınıfı belirlenmedi.

Umut Erdem / HÜRRİYET


Geri Dön