Ekonomi

Otokar cirosunu 2 kat arttırdı! İşte detaylar!

Otokar, 4 yeni aracının lansmanını yaptı. Otokar, yılın ilk çeyreğinde cirosunu geçen yılın aynı dönemine göre iki katına çıkardı. İşte detaylar!  Yenilikçi vizyonu ile Otokar, yılın ilk döneminde cirosunu geçen yılın iki katına çıkardı

 Otokar, 60’dan fazla ülkede araçları kullanılıyor.  Yenilikçi vizyonu ile Otokar, yılın ilk döneminde cirosunu geçen yılın iki katına çıkardı. Konuya dair açıklamayı Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç yaptı.

 

İşte merak edilen detaylar…

KENT XL METROBÜSLERİ YOLCU TAŞIMAYA BAŞLADI!

Otokar, 4 yeni aracının lansmanını yaptı. Otokar, yılın ilk döneminde cirosunu geçen yılın aynı dönemine göre iki katına çıkardı. Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, "Otokar otobüslerinin İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere Türkiye'deki pek çok büyükşehir belediyesinin dışında Avrupa'da Fransa, İtalya, İspanya, Almanya, Romanya gibi ülkelerde tercih ediliyor. Geçtiğimiz yılın sonunda kazandığımız metrobüs ihalesi ile mega kent İstanbul için özel olarak tasarlayıp ürettiğimiz 100 adet KENT XL metrobüsünün teslimatlarını 6 ay gibi kısa bir sürede tamamladık. Otokar KENT XL metrobüsleri 2022 yılının ilk aylarından başlayarak yolcu taşımaya başladı” dedi.

Türkiye’nin ilk hibrit otobüsü, ilk elektrikli otobüsü, akıllı otobüsü gibi öncü araçlara imza attıklarını dile getiren Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, “Otokar’ın elektrikli otobüsteki iddiasını ilk kez Busworld Turkey 2022 fuarında sergilediği yeni otobüsleri ile gösterdi. Şirketimiz, geçtiğimiz yılın sonunda 12 metre elektrikli otobüs lansmanını Avrupa genelinde gerçekleştirmişti. 6 metreden 18,75 metreye kadar uzanan elektrikli otobüs ailemizin yeni üyelerini ise uluslararası otobüs fuarı Busworld Turkey’de ilk kez tanıtmış olduk. Avrupa’dan elektrikli otobüsler için yeni siparişler geliyor.  Hedefimiz elektrikli otobüste yeni bir başarı hikayesi yazmak" şeklinde konuştu.

Görgüç, Otokar'ın yeniliklerin yılı olarak ilan ettiği 2022 yılında toplu taşımacılığın yanı sıra kamyon pazarındaki iddiasını da Atlas 3D ile farklı bir boyuta çektiğini söyledi. Görgüç, "Atlas, bugüne kadar farklı iş alanlarında işletmelerin ve kamu kuruluşlarının büyük beğenisini topladı. Pazarda oluşan beklentiyi karşılayabilmek için Atlas ailesinin yeni üyesini, 12 tonluk ve 3 akslı Atlas 3D’yi tanıttık. Diğer yandan ticari araçta geniş ürünlerimize Türkiye’nin dört bir yanında kolayca ulaşılabilmesi için bayi yapılanmamızı güçlendirmeye devam ettik" dedi. Görgüç, aynı zamanda Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki yeni bayilerin hizmete başladığını da açıkladı.

Bakan Kirişçi tohum fiyatlarını duyurdu! Yeni tohumluk fiyatları ne kadar?

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’ndan sanayicilere uyarı: Hepinizin listesi elimizde

Kiracılar bu ayrıntıya dikkat etmeli! Yoksa yolun sonu mahkeme! İşte detaylar!