27 / 04 / 2024

Otomobil alacaklar elini çabuk tutsun! Bayram öncesi ikinci el otomobile yeni zam kapıda!

Otomobil alacaklar elini çabuk tutsun! Bayram öncesi ikinci el otomobile yeni zam kapıda!

Seçim sonrasında yaşanan döviz kurundaki artış sıfır kilometre araç fiyatlarına zam olarak yansırken, ikinci el otomobil piyasasında da bu yönde büyük bir hareketlilik yaşanıyor.



Dolar ve eurodaki artış piyasaya yansımaya başladı. Otomobil üreticileri fiyatlarını güncellemeye başlarken, bu artışın ikinci el piyasasına yansımasının da bayrama kadar gerçekleşeceği belirtildi. Otomerkezi.net CEO’su Muhammed Ali Karakaş, döviz kurundaki değişime bağlı olarak sıfır otomobillere yüzde 7 ile 12 arasında bir zam geldiğine dikkat çekerek, “İkinci el araç piyasasında da bunun mutlaka bir karşılığı olacaktır. Kurdaki bu artışın yanı sıra Kurban Bayramı’nın gelişi, yaz aylarına giriş, kiralama sezonunun başlaması ve araç tedarikindeki krizler de eklenince ikinci el araç fiyatlarında bayrama kadar yüzde 4 ile yüzde 6 oranında bir artışın olması kaçınılmaz görünüyor” ifadesini kullandı.

OTOMOBİL YATIRIM ARACI OLDU

Yüksek enflasyonla birlikte döviz kurundaki artışlar otomobili yatırım aracı haline getirdi. Sıfır kilometre otomobil arzındaki problemler nedeniyle özellikle ikinci el piyasasında fiyatlar sürekli artış eğiliminde. Özellikle seçim sonrasında kurun hızla yükselmeye başlaması,doğal olarak sıfır araç etiketlerinde de kendini gösterdi. Sıfır kilometre araç fiyatlarına yüzde 7 ile yüzde 12 oranında zam geldi. Otomerkezi.net CEO’su Muhammed Ali Karakaş, bu artışın ikinci el piyasasını da etkilemeye başladığını belirterek, “Haziran ayının son haftasına kadar ikinci el araçlarda yüzde 4 ile yüzde 6 aralığında bir artış olacak. Kurdaki bu yükseliş, otomobilin yatırım aracına dönüşmesine hizmet ediyor. Piyasa bu şekilde ederse, ticaret hızlanır, ikinci el otomobil sayısı da doğal olarak artış gösterir” diye konuştu.

 


Geri Dön