29 / 04 / 2024

Otomobil alacaklara büyük müjde: Çinli marka 420 bin TL’ye sıfır otomobil satacak

Otomobil alacaklara büyük müjde: Çinli marka 420 bin TL’ye sıfır otomobil satacak

Çinli otomobil markası Chery’nin Türkiye hamlesi çok konuşulacağa benziyor. İşte 420 bin TL’ye satılacak olan o model ve diğer detaylar…



Türkiye'de son günlerde otomobil tüketicilerinin dikkatini çeken markalar arasında yer alan Chery yeni hamlesiyle büyük bir sürprize hazırlanıyor.

Çok sayıda modeliyle Türkiye pazarında yer alan Çinli otomobil üreticisi, sunduğu uygun fiyatlarla herkesin ilgi odağı olmayı başardı.

Son iki ayda Türkiye pazarında en çok otomobil satan 3 markadan biri olan Chery, bu başarısını önümüzdeki dönemde de devam ettirmek istiyor.

Görünen o ki Chery kısa bir zaman içinde Türkiye pazarında zirveye yerleşmek ve orada kalmak istiyor. Bunun için de Türkiye’de piyasanın çok altında bir fiyata benzersiz bir otomobili satışa sunma niyetinde.

Çinli otomobil devi Chery, yurtdışında bir hayli ilgi gören kompakt modeli EQ1’i Türkiye'de de satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Türkiye fiyatı 420 bin TL civarında olması beklenen otomobilin özellikleri ise kullanıcıları tatmin edici görünüyor.

Elektrikli bir araç olan EQ1 kompakt ve HB modeli olarak ön plana çıkıyor. Maksimum hızı ise saatte 100 km olan otomobil ortalama 300 km menzil sunuyor. .

Burada en önemli avantaj bu otomobilin yaklaşık olarak 400 bin TL fiyatla satılan Citroen Ami gibi rakiplerine karşın daha hızlı olması.

Bu sayede EQ1 ile otoban ve benzeri yollarda da seyahat edilebilecek. Oysa ki Ami ve benzeri otomobillerde maksimum hız 40 – 50 km/s seviyelerinde olduğu için bu tarz araçlarla otoban ve çevre yollarına giriş yapılamıyor.

EQ1 her ne kadar küçük gibi görünse de 400 litrelik bir bagaj hacmi bulunuyor. Bu da EQ1’in ciddi anlamda otomobil olduğunu ortaya koyuyor. Yani EQ1’i Ami gibi araçlarla kıyaslamak çok da doğru gözükmüyor.

Her ne kadar fiyatı Ami ve benzeri otomobiller kadar düşük olsa da EQ1 kompakt yapısıyla Smart tarzı bir otomobil olarak dikkat çekiyor.

Normal ev prizlerinden 9 saatte şarj olan otomobil DC hızlı şarj ünitelerinden sadece yarım saatte şarj edilebiliyor. Bu da otomobili diğer modellerin önüne geçiren başka bir özellik olarak dikkat çekiyor.

Chery’nin yeni modelini 2024’ün başlarında Türkiye’ye getireceği tahmin ediliyor. Fakat henüz markadan bu konuda resmi bir açıklama yapılmış değil. 

A101’de Apple haftası: iPhone’dan Watch’a, iPad’den AirTag’e! İşte fiyat listesi

Son Dakika! Akdeniz'de korkutan deprem!

Tarım Kredi'den siyah çaya büyük indirim: Fiyatlar dibe indi


Geri Dön