03 / 05 / 2024

Otomobil alacaklara iyi haber! Bulamadığınız renk ve modeller artık geliyor

Otomobil alacaklara iyi haber! Bulamadığınız renk ve modeller artık geliyor

TOBB Otomotiv Tedarik Sanayi Meclis Başkanı Alper Kanca, otomobil almak isteyenlere iyi haberi verdi: Önümüzdeki birkaç ay içerisinde istedikleri rengi, modeli alabilme şansına ulaşacaklar...



TOBB Otomotiv Tedarik Sanayi Meclis Başkanı Alper Kanca, Otomotiv sektöründeki görünümü değerlendirerek merak edilen soruları yanıtladı.

Bloomberg HT'de canlı yayında konuşan Kanca “3. çeyrekteki iş hacmimizin, 1.ve 2. çeyreğe göre artığını söylememiz gerek. İş açısından yeterince siparişimiz olduğunu söyleyebiliriz; ama maliyetlerdeki artış açısından olağanüstü zor bir durumdayız. Bu hem doğalgaza hem elektriğe ciddi bir zam yapıldı. Geriye dönük bakıldığında, son 2 senedir 2020’nin Eylül ayından 2022’nin Eylül ayının sonuna kadar, sanayi şirketlerine doğalgaza % 800 civarında zam geldi" dedi. Alper Kanca, siparişlerin azaldığınına dikkat çekerek "Hem de karlılığı düşen, nakit akışı git gide bozulan bir alandan bahsediyoruz” diye konuştu. 

Kanca, aracı üreten firmalara parça üreten kesimde olduklarını hatırlatarak “Bizim tarafımızdan maliyetlerdeki artışların nihai ürüne yansıtılması mümkün değil. Bu yüzden tedarik sanayinin henüz bu enerji fiyat artışlarını, hammadde fiyat artışlarını, araç üreticilerinden alması söz konusu değil. Bu durumlarda zincirin en başındakiler ve en sonundakiler kazançlı çıkar. Biz hammadde üreticileri ve araç üreticileri arasında sıkışıp kalmış durumdayız” diyerek sektörün sıkıntılarını anlattı.

Otomobil alacaklara iyi haber! Bulamadığınız renk ve modeller artık geliyor


Geri Dön