Otomobil

Otomobil fiyatları ucuzlar mı?

Sıfır araç alım satımına getirilen kısıtlamanın ardından otomobil fiyatlarının ne yönde değişeceği merak konusu oldu. Alınan kararla fiyatların düşmesi bekleniyor. Sıfır ya da ikinci el araç satın almak isteyen vatandaşlar, "Acaba otomobil fiyatları ucuzlar mı?" diye beklemeye koyuldu

Sıfır otomobil satışlarına getirilen kısıtlamanın ardından gözler otomobil fiyatlarına çevrildi. Sıfır ya da ikinci el araç satın almak isteyen vatandaşlar, "Acaba otomobil fiyatları ucuzlar mı?" diye beklemeye koyuldu.

Yeni getirilen kısıtlamaya göre sıfır araç alanların otomobillerini satmak için ya 6 ay beklemesi gerekli ya da aracıyla 6 bin km yol gitmiş olması. Peki sıfır araçlara getirilen bu kısıtlamanın tüketiciye bir faydası olacak mı?

KISITLAMANIN TÜKETİCİYE FAYDASI


İşte bugün CNN TÜRK ekranlarında bu soruya cevap aranıldı. Otomotiv İşletmecisi Göksel Erkoyuncu canlı yayına katılarak sunucu Büşra Arslantaş'ın sorularını cevapladı. 

Araç fiyatlarının neden yüksek olduğu ile ilgili yöneltilen bir soruyu yanıtlayan Göksel Erkoyuncu, konuyu üç başlık altında topladı: Enflasyon, kur artışı ve araç yokluğu. 

Otomotiv İşletmecisi Göksel Erkoyuncu'nun iddiasına göre; distribütör firmalar aracın olduğu dönemde yapacakları indirimi, araç yokluğunu bahane ederek yapmıyorlar.  Bu durum da araç fiyatlarının yüksemesine neden oluyor.

Peki, sıfır araçların satışına kısıtlama getirilmesi, tüketiciye ne fayda sağlayacak?

Bu kısıtlama sonrası üstüne basa basa fiyatların düşeceğini söyleyen Otomotiv İşletmecisi Göksel Erkoyuncu, "Kayıt dışı al-sat yapanlar, 'Buradan çıkma dönemimiz geldi' diye düşünerek kayıt dışı alım ve satıma son verebilir" dedi.

Ayrıca artan enflasyona da değinen Erkoyuncu, "Yaklaşık yüzde 70-80'lik bir enflasyondan bahsediyoruz ve kur artışını da ön göremiyoruz.  İnşallah bu düzeylerde kalır ama bunlar olduğu sürece araç fiyat artışı bunun dışında engellenemez bir durum olarak duruyor." diyerek fiyatları etkileyen bir diğer riskten de bahsetti.
 

ÖTV İNDİRİMİ OLUR MU?

Son dönemde vatandaşları meraklandıran bir diğer konusu ise ÖTVÖzel Tüketim Vergisi ) 'de indirime gidileceği söylentisi oldu. Herhangi bir otorite tarafından böyle bir durumun varlığı açıklanmasa da otomobil almak isteyenler bu dedikodulara kulak vererek kararlarını ertelemeye aldı. Sonucunda da ikinci el otomobil alım satım piyasasında durgunluk yaşanmaya başladı. 

BMW 320i Sedan'a Ağustos zammı geldi! İşte BMW 320i Sedan fiyat listesi 12 Ağustos 2022!

Hyundai i10 ağustos fiyat listesi güncellendi! Milyonların göz bebeği Hyundai i10’a zam! 12 Ağustos 2022 fiyat listesi

Mercedes AMG GT 4-Kapı Coupe Ağustos ayı fiyatları ne kadar? Mercedes AMG GT 4-Kapı Coupe fiyat listesi 12 Ağustos 2022