Otomobil

Otomobil fiyatlarındaki ani düşüş şaşırttı! Araç alacaklara müjde! Tarih açıklandı!

Araç alacak vatandaşların beklediği haber sonunda geldi. Otomobil fiyatlarında düşüşler yaşanmaya başladı. İşte detaylar!

Sıfır otomobillerde yapılan düzenlemeler al ve sat yapan vatandaşı ikinci el otomobil piyasasından uzaklaştırmaya başladı.

İşte otomobil fiyatlarında yaşanan düşüşün detayları…

Sıfır otomobil için yapılan düzenleme otomobil fiyatlarında ani düşüşler meydana geldi. Miliyet'te yer alan habere göre; İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel bazı açıklamalarda bulundu. Ertemel;

“İkinci elde son 3 ayda bir düşüş yaşandı.  Her ne kadar son 3 ayda fiyatlar biraz düşmüş olsa bile önümüzdeki 1 ay içinde fiyatların tekrar eski seviyesine geri geleceğini beklemekteyiz. Daha sonra ise fiyatlarda yüzde 5 kadar gerileme yaşandı. Şu anda piyasa bir toparlanma evresinde. Tedarik sorunu, parça sorunu ve çip sorunu devam ediyor ama son iki aydır stok yapılan araçlar piyasada yer alıyor. Şimdi ise sıfır araç almanın tam zamanı olduğunu düşünüyorum” dedi.

İKİNCİ EL LÜKS OTOMOBİL FİYATLARINDA BEKLENMEYEN DÜŞÜŞ!

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel, “Lüks otomobil fiyatlarında da yaklaşık yüzde 7 ile 8 arasında düşüştü. Tüketici açısından şu anda yine bir alım fırsatı var gibi gözüküyor. Bunu tüketicilerin değerlendirmelerinin uygun olabileceği fikrindeyim. Şu anda otomobil almak doğru bir zamandır. Biz bu noktada fiyatların tekrar yukarı çıkacağını düşünüyoruz.

ŞU AN SIFIR OTOMOBİL ALMAK MANTIKLI MI?

Tüketicilerinin eğer alım yönünde eğilimleri bulunuyorsa bunu fırsata çevirmeleridir.

ENERJİ VE ÇİP KRİZİNİN ETKİLERİ NE ZAMAN BİTER?

Rusya, Ukrayna savaşı esasında çip krizinde etkili bir faktör oldu. Eğer bunun gibi kriz yaşanmazsa 6 ay içerisinde otomotiv piyasasının daha da rahatlayacağını düşünüyoruz.

Zaten şu anda sıfır araçta bayilerde bir bolluk yaşanmaktadır. Sıfır araca ulaşma konusunda eskisi kadar zorluk yaşanmamaktadır. Sıfır araçların bollaşması haliyle ikinci el otomobil piyasasının da tekrar dengeye oturacağını bize göstermektedir. Karakaş, sözlerine şöyle devam etti; “Başından beri akıllı cihazımızı kullanıcı odaklı, akıllı, empatik, bağlantılı, otonom, paylaşımlı ve elektrikli olarak bahsettik. O nedenle de o dönemden bu yana her türlü tasarımı, ürün geliştirmeyi bu şekilde oluşturduk.

ÖTV'deki düzenleme beklentisi ile 6 ay/6 bin kilometre şartının etkisi ile ikinci el araç pazarında fiyatların gevşediğini kaydeden Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem, "Yaklaşık 3 aylık süre içinde ikinci el lüks otomobil fiyatlarında ortalama yüzde 12-15 arasında bir fiyat düşüşü gözlemliyoruz” dedi.

Prefabrik ev yardımı nasıl alınır?

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 26 Eylül Pazartesi 22 ayar bilezik kaç TL?

Altın bugün ne kadar? 26 Eylül 2022 gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum