Otomobil

Otomobil satışlarındaki '6 ay ve 6 bin kilometre' düzenlemesi piyasaya yansıdı! Fiyatlar yeniden düşüyor!

Son dakika haberi: Otomobil satışları için imza atılan 6 ay-6 bin kilometre uygulaması ilk meyvelerini vermeye başladı. Daha önce, 'Araç yok' diyerek müşterileri geri çeviren ve stok yapan otomobil firmaları adeta 'u dönüşü' yapmaya başladı. Showroomların “hayır” dediği yepyeni otomobiller piyasaya çıkmaya başladı

Son dakika: Ticaret Bakanlığı'nın ikinci el otomobilleri 6 ay süreyle satma kararı piyasaya yansımaya başladı. Showroomların “hayır” dediği yepyeni otomobiller piyasaya çıkmaya başladı. Çip krizi gerekçesiyle 'Sıfır araba yok' diyen yetkili otomobil bayileri, beklenmedik bir şekilde 6 aylık süre sonunda var olmayan otomobiller buldu. 2023'e kadar sıraya bile girmeyen bayiler, "Al, Hemen Al" kampanyasını başlattı ve 1-2 hafta içinde stokları tükenen araçları sevk edecekler.

SIFIR OTOMOBİLLER BAYİLERDE VAR

Sabah Gazetesinde yer alan habere göre; İstanbul'un en büyük otomobil bayileri arasında yer alan firmanın satış temsilcisi, istenilen modellerin ellerinde olduğunu açıkladı. Aynı modelin otomatik vitesi için ise, "O model eylülün ilk haftasında gelecek. Eğer ön ödeme yaparsanız sizin için aracı ayırırız" ifadeleri kullanıldı.

"SORUN BU HAFTA ÇÖZÜLDÜ"

Ancak aynı firma, Bu modellerin ellerinde olmadığı ve  2 ay gibi kısa bir sürede teslim alabilecekleri hatırlatıldığında; Satış temsilcisi, "Evet bu aybaşında biraz sorun vardı ancak bu hafta çözüldü" dedi.

'ARAÇ YOK' DÖNEMİNE SON!

Türkiye'nin önde gelen otomobil bayilerinden Kartal'daki yetkili satıcısı, bahsi geçen araçlarla ilgili her iki markanın da el yapımı araçlarının bulunduğunu ve istediğimiz zaman gelip bakabileceğimizi söylüyor.

"GELİP ALABİLİRSİNİZ"

Bu araçlar için otomatik viteslerinin olmadığını ve Eylül ayında satışa çıkacaklarını kaydeden satış temsilcisi, daha önce bu araçların bulunmadığını hatırlatarak, "Bir dönem 3-4 ay araç yoktu. Şu an öyle bir sorun yok. Dediğim gibi manuel isterseniz gelip alabilirsiniz, otomatik ise eylülde stokta olacak" dedi.

ANINDA ALIN 5 BİN TL İNDİRİM!

Sadece İstanbul'da değil, farklı illerde de otomobil bayilerinden bilgi alındı. İzmir'de bir bayi, aynı markanın bir modeli için "Elimizde var. Benzinli, otomatik, tekno paket olan aracımız kredi kullanacaksanız 591 bin TL. Eğer nakit alacaksanız 555 bin TL. Ancak bu haftaya özel 5 bin TL indirimle 550 bin TL" şeklinde konuştu. Aynı markanın premium modelinin  önümüzdeki hafta satışa sunulacağını ve buna katkıda bulunabileceğini söyledi.

24 SAATE 20 BİNE YAKIN İLAN GİRİLDİ

Öte yandan, ellerinde yeni araçlar bulunan showroomların araçlarını pazara süratle getirdiğini görüldü. Öte yandan, ellerinde yeni araçlar bulunan showroomların araçlarını pazara süratle getirdiğini gördük. Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayınlanan "6 ay  6 bin km" yönetmeliğine göre, 15 Eylül sonuna kadar işletme kaydı yapılan kullanılmış otomobiller kısıtlamasız olarak satılabilecek.

FİYATLAR YÜZDE 10 AŞAĞI ÇEKİLDİ

Son 24 saat içinde, web'deki showroomlar tarafından yaklaşık 20.000 yeni araba listesi ele geçirildi. Showroomların otomobilleri piyasaya sürmeye yönelik yoğun çabaları da fiyatları  yüzde 5 ila 10 oranında düşürdü.

İLANLARA FAHİŞ FİYAT AYARI

Düzenleme adımı sahibinden.com web sitesinden geldi. Sadece otomobil markalarının yetkili satıcıları sitede yeni motorlu araçları sergileyebilecek. Yetkili satıcıların yanı sıra ilan verirken "Araç Durumu" kriteri olarak sadece "Kullanılmış" seçeneğini seçebilecek ve KM için en az 6.000 km girebilecek.

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği kaç TL ödenecek? İşte rakam rakam yeni zamlı maaşlar! Şimdi bakın!

A101 25 Ağustos Perşembe aktüel ürünler kataloğu belli oldu! A101'de çılgın fırsat! 25 Ağustos 2022 fiyat listesi

TMSF, İnanlar İnşaat'ın 138 gayrimenkulünü satıyor! Fiyatı dudak uçuklattı!