05 / 05 / 2024

Otoyol ödemelerinde yeni dönem! Yakında başlıyor!

Otoyol ödemelerinde yeni dönem! Yakında başlıyor!

Otoyol ücretlerinde yeni dönem başlıyor. Sürücüler, bu haber sonrası detayları araştırmaya başladı. İşte detaylar!



OTOYOL ÜCRETLERİNDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kara yolları için belirlenen ücretleri ödemeden geçiş yaptığı tespit edilen araç sahipleri için yeni bir düzenlemeye gitti. Sürücüler, tahsil edilen idari para cezalarında düzenleme yapıldı. Yeni düzenlemeye göre, ödemesiz geçiş tarihini izleyen ilk 15 günlük süre içinde yalnızca geçiş ücreti tahsis edilecek. Ancak 15 ile 45 gün arasında geçiş ücreti ve bu ücretin 1 katı tutarında idari para cezası araç sahiplerinden alınacak. 45 günden sonra da geçiş ücreti ve 4 katı para cezası uygulanmaya başlanacak. Otoyollar ile erişme kontrolünün uygulandığı kara yolları için düzenlenen ücretleri ödemeden geçiş yaptığı tespit edilen, anlaşılan araç sahiplerinden tahsil edilen idari para cezalarında düzenleme yapılacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının Tahsilat Genel Tebliği, kara yolları için belirlenen ücretleri ödemeden geçiş yaptığı tespit edilen araç sahipleri için yeni bir düzenlemeye Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Devlet Memurları Kanununda ve Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 5 Temmuz'da yürürlüğe girdiği, kanunla otoyol ve köprü geçişlerinde ödeme yapılmadan gerçekleşen geçişler için düzenlemede güncelleştirmeler yapılmıştı. Bu düzenlemede yer alan hükümler hatırlatıldı.

Tebliğe göre, ödemesiz geçiş tarihini izleyen ilk 15 günlük sürede sadece geçiş ücreti tahsis edilecek, 15 ile 45 gün arasında geçiş ücreti ve bu ücretin 1 katı tutarında idari para cezası sürücüden alınacak. Bu para cezası 45 günden sonra ise geçiş ücreti ve 4 katı para cezası uygulanarak tahsis edilecek. Bu uygulama, kanunun yürürlüğe girdiği 5 Temmuz'dan 45 gün öncesini kapsayan ve 21 Mayıs 2022 ve sonrasında yapılan ve ücreti ödenmeyen geçişler için de geçerli olacak.

Kira sözleşmesinde aman dikkat! Bu maddeler mutlaka olmalı! İşte detaylar!

Avrupa Merkez Bankası kritik faiz kararından sonra gözler dolara çevrildi!

Akaryakıt fiyatları ile ilgili son gelişme! Güncel akaryakıt fiyatları! Benzin, motorin, LPG…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön