03 / 05 / 2024

Otoyolların ve tesislerin değerlendirilmesi hakkı genişletiliyor!

Otoyolların ve tesislerin değerlendirilmesi hakkı genişletiliyor!

AK Parti Meclis’e sunduğu yeni bir torba teklifle daha önce “otoyolların işletme haklarının verilmesi” başlığıyla düzenlenen devir ilkesi, “Otoyolların ve tesislerin değerlendirilmesi” olarak satışı da kapsayacak şekilde genişletiliyor...




Ak Parti yönetimince hazırlanan torba teklif AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten ve arkadaşlarının imzalarıyla Meclis Başkanlığı’na sunuldu. Teklifle, daha önce “otoyolların işletme haklarının verilmesi” başlığıyla düzenlenen devir ilkesi, “Otoyolların ve tesislerin değerlendirilmesi” olarak satışı da kapsayacak şekilde genişletiliyor. Mevcutta devir işlemlerinin sadece Özelleştirme Uygulamaları Yasası’na göre yapılması düzenlenirken yeni teklifle bu yasadaki yazılı yöntemlerin yanı sıra “diğer hükümler çerçevesinde de işlem yapılmasına” olanak sağlanıyor. Teklife göre otoyolların işletme hakkının verilmesi imtiyaz kabul edilmeyecek. 


İşletme hakkının verilmesine ilişkin haklar ve yükümlülükler, ücretsiz geçiş yapacak araçlar, geçiş ücret tarifeleri, artış oranları ve gerekli diğer hususlar işletme hakkının verilmesine ilişkin sözleşmelerde düzenlenecek.


Hürriyet


Geri Dön