18 / 05 / 2024

otoyol ve tesislerin değerlendirilmesi hakkı neleri kapsıyor

otoyol ve tesislerin değerlendirilmesi hakkı neleri kapsıyor

AK Parti Meclis’e sunduğu yeni bir torba teklifle daha önce “otoyolların işletme haklarının verilmesi” başlığıyla düzenlenen devir ilkesi, “Otoyolların ve tesislerin değerlendirilmesi” olarak satışı da kapsayacak şekilde genişletiliyor...

Son dakika! Köprü ve otoyol zammı Ocak 2024’e ertelendi!

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde 25 Ekim tarihinden itibaren yapılan zamlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Ocak 2024’e ertelendi. Bugün alınan geçiş ücretlerindeki fark iade edilecek.

Bunlara dev zam geldi! Ücret tarifesi değişti! İşte yeni tarife...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılı başında bu yıl otoyol ve köprülere zam yapılmayacağını duyurmuştu. Ancak Karayolları Genel Müdürlüğü bugün körü ve otoyollara zam yapıldığını açıkladı.

Köprü ve otoyol ücretlerine zam yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yılın başında 2023 yılında otoyol ve köprülere zam yapılmayacağını kaydetmişti. Ancak Karayolları Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada bugün ücretlere zam yapıldığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

2023 köprü ücretleri arttı mı? Köprü ve otoyol ücretleri ne kadar oldu? 

Geçtiğimiz hafta cuma günü alınan kararla birlikte yüzde 18'lik KDV dilimi yüzde 20'ye yükseltilmişti. Bu kapsamda birçok kalemde fiyatlar peş peşe güncellenirken köprü ve otoyol ücretlerinin fiyatı da arttı.

Ramazan Bayramı’nda otoyollar bedava mı? Bayramda toplu taşıma bedava mı? Bayramda köprü ve otoyolla ücretsiz mi?

Ramazan Bayramı önümüzdeki hafta idrak edilecek. Peki “Ramazan Bayramı’nda otoyol ve köprüler bedava mı? Bayramda otoyollar ücretsiz mi?” İşte tüm soruların yanıtı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! 2023’te köprü ve otoyol ücretlerine zam var mı?

Kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, otoyol ve köprü hizmetlerinin fiyatlarında yıl boyu herhangi bir artışa gidilmeyeceğini söyledi.

Köprü ve otoyol ücretleri 2023! Osmangazi köprü ücretine zam yapıldı mı? Köprü ve otoyola yeni yılda zam var mı?

Köprü ve otoyol ücretlerine yeni yılda zam yapılıp yapılmayacağı vatandaşların gündeminde yer alıyor. İşte 2023 köprü ve otoyol ücretlerine dair detaylar!

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden önemli açıklama! Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi?

Karayolları Genel Müdürlüğü ve Altyapı Bakanlığı otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? sorusunun yanıtını verdi. İşte ayrıntılar…

Otoyollarda kaçak geçiş ödemelerinde süre değişti! 4 kat cezası var!

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işlettiği otoyol ve karayollarındaki kaçak geçişlere ilişkin yeni düzenleme geldi! Resmi Gazete'de yayılmanan karara göre, kaçak geçişler için verilen ödeme süresi değişti! İşte detaylar...

Son dakika: Bayramda ücretsiz olacak köprü ve otoyollar açıklandı! İşte ücretsiz olacak o yollar...

Karayolları Genel Müdürlüğü Ramazan Bayramı dolayısıyla sorumluluğundaki otoyol ve köprülerden geçişlerin ücretsiz olacağını duyurdu. Yap-işlet-devret projeleri ücretsiz geçiş uygulamasına dahil edilmedi. 

Cengiz İnşaat ve MAPA Romanya'da 1 milyar Euro'luk otoyol projesi üstlendi!

Romanya, son senelerin en önemli altyapı projelerinden birini hayata geçiriyor. Karpat Dağları’nı delecek olan otoyol projesinin kazananı Cengiz İnşaat ve MAPA oldu. 

İstanbul Boğazı'ndaki satılık yalılara talep arttı!

Doğal güzellikleri, tarihi yalıları, ulaşımı, sessiz sakin sokaklarıyla İstanbul'un cazibe merkezlerinden olan Beykoz, Türkiye genelinde değerli ilk 10 ilçe arasında yer alıyor. Otoyol ve köprüye yakınlığı nedeniyle, ulaşım anlamında da büyük kolaylığa sahip. İlçede toplamda 109 adet yalı bulunuyor.

Ankara-Niğde Otoyolu'nun tamamı hizmete açılıyor!

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından birinci ve üçüncü kesimleri hizmete açılan Ankara-Niğde Otoyolu'nun bu defa 113 kilometrelik otoyol ve 39 kilometrelik bağlantı yollarından oluşan ikinci kesimi de hizmet verecek.

otoyol ve tesislerin değerlendirilmesi hakkı neleri kapsıyor Haberi

otoyol ve tesislerin değerlendirilmesi hakkı neleri kapsıyor


Ak Parti yönetimince hazırlanan torba teklif AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten ve arkadaşlarının imzalarıyla Meclis Başkanlığı’na sunuldu. Teklifle, daha önce “otoyolların işletme haklarının verilmesi” başlığıyla düzenlenen devir ilkesi, “Otoyolların ve tesislerin değerlendirilmesi” olarak satışı da kapsayacak şekilde genişletiliyor. Mevcutta devir işlemlerinin sadece Özelleştirme Uygulamaları Yasası’na göre yapılması düzenlenirken yeni teklifle bu yasadaki yazılı yöntemlerin yanı sıra “diğer hükümler çerçevesinde de işlem yapılmasına” olanak sağlanıyor. Teklife göre otoyolların işletme hakkının verilmesi imtiyaz kabul edilmeyecek. 


İşletme hakkının verilmesine ilişkin haklar ve yükümlülükler, ücretsiz geçiş yapacak araçlar, geçiş ücret tarifeleri, artış oranları ve gerekli diğer hususlar işletme hakkının verilmesine ilişkin sözleşmelerde...