Ekonomi

ÖTV indirimi 2023! 2023 ÖTV indirimi olacak mı? Telefonda ÖTV ne kadar 2023?

ÖTV indirimi olacak mı, var mı 2023? ÖTV indirimi olacak mı? Telefonda ÖTV ne kadar 2023? Cep telefonlarında ÖTV indirimi uygulanacak mı? sorularının cevapları merakla araştırılmaktadır. İşte o yanıtlar!Sosyal medyada telefon ve tabletlerde indirim yapılacağı iddiası gündemde bulunuyor

ÖTV konusu bir süredir sosyal medyanın gündeminde yer almaktadır. Sosyal medyada telefon ve tabletlerde indirim yapılacağı iddiası gündemde bulunuyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan konu hakkında açıklama geldi.

Peki, ÖTV indirimi olacak mı, var mı 2023? 2023 ÖTV indirimi olacak mı? Telefonda ÖTV ne kadar 2023? Cep telefonlarında ÖTV indirimi uygulanacak mı? Markaların fiyatları...

2023 ÖTV İNDİRİMİ OLACAK MI?

AK Parti ve ilgili bakanlıklarda çalışanlar, dar gelirli ve gençler başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren, rahatlatacak önemli projeler üzerinde çalışıyor. Diğer yandan gençlere yönelik telefon ve tabletlerde ÖTV'nin bir defaya mahsus kaldırılabileceği iddia edilmişti, bu kapsamda da bazı çalışmalar yapıldığı belirtilmişti.

BAKANLIK ÖTV'SİZ TELEFON VE TABLET İDDİALARINI YALANLADI

Hazine ve Maliye Bakanlığı, "telefon ve tabletlerden ÖTV alınmamasına" ilişkin bir çalışmasının bulunmadığı açıklandı.

Kamuoyunda gündeme gelen haberlerde, bir defaya mahsus olmak üzere gençlerin aldıkları telefon ve tablet bilgisayarların ÖTV'siz satılmasına yönelik bir düzenleme hazırlığı olduğu iddiaları yer aldı. Hazine ve Maliye Bakanlığından edindiği bilgiye göre, Bakanlığın gündeminde bu yönde bir çalışma yer almıyor.

TELEFONDA ÖTV NE KADAR 2023?

2023 yılına girdiğimiz andan itibaren birçok vergi miktarı tekrardan değerleme oranıyla artış yaşandı. Bu kalemlerden biri de Özel İletişim Vergisi oldu. Telefon faturalarına yansıyan bu vergi yüzde 122.93 oranında zamlanarak 117 liradan 260 TL'ye yükseldi. 12 takside bölünen bu vergi her ay faturalara 21.67 Türk Lirası olarak yansıyacak.

OTOMOBİLDE ÖTV İNDİRİMİ OLMAYACAK

ÖTV indirimi olacak mı? Herkesin merakla beklediği bu soruya Maliye Bakanı Nurettin Nebati cevap verdi. Araç sahibi olmak için ÖTV indirimi bekleyenler için kötü haber veren Bakan Nebati gündemde bulunan Otomotivde ÖTV indirimlerinin olmadığına belirtti ve yani Yeni yıl içerisinde ÖTV indirimleri olmayacağı sözlerine ekledi.

Evde çalışanlara emeklilik imkanı! Primlerde güncelleme! 10 günden az çalışırsanız…

Ev sahibi kendi evine taşınmak için kiracısını çıkarabilir mi?