27 / 04 / 2024

'ÖTV sıfırlanacak' diyen Kılıçdaroğlu'ndan ÖTV matrah düzenlemesi yorumu

'ÖTV sıfırlanacak' diyen Kılıçdaroğlu'ndan ÖTV matrah düzenlemesi yorumu

ÖTV matrah düzenlemesiyle bazı sıfır otomobillerde 70 bine kadar indirim gelirken, söz konusu kararın beklentilerin altında kaldığını söyleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu dikkat çeken bir yorumda bulundu.



ÖTV matrah kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararla birlikte 595 TL'ye kadar olan bazı sıfır otomobillerde 70 bine kadar bir indirimin olması tahmin ediliyor. Söz konusu ÖTV kararı genel olarak otomobil piyasasında olumlu olarak karşılanırken, döviz kuruna paralel olarak kısa sürede bu kararın etkisinin ortadan kalkacağını savunanlar da mevcut. Alınan yeni kararın sadece bazı otomobilleri kapsamasını eleştirenler, sitemlerini iletirken; tepkiler arasında en çok dikkat çeken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun paylaşımı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön