29 / 04 / 2024

Ovit Tüneli bitti, Rize-Artvin Havalimanı bitmek üzere!

Ovit Tüneli bitti, Rize-Artvin Havalimanı bitmek üzere!

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Ekonomiye Değer Katan Rize'nin Yıldızları" vergi ödül töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Hisarcıklıoğlu, projeler ve vergi indirimiyle ilgili konuştu.



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Rize Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bölgede bulunan bir otelde gerçekleşen "Ekonomiye Değer Katan Rize'nin Yıldızları" vergi ödül töreninde açıklamalarda Hisarcıklıoğlu, Kaçkar Dağları gibi heybetli, Karadeniz gibi coşkulu Rize'de bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Hısarcıklıoğlu, Rize'nin 17 senedir Türkiye'nin kalkınmasına önder olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ülkeye kazandıran önemli bir şehir olduğunu ve TOBB'un yönetiminde önemli Rizeliler bulunduğunu kaydetti.

Marka şehir olmanın formülünün, "birlik" olmaktan geçtiğini belirten Hisarcıklıoğlu, OSB'nin tamamladığını ve ikinci etaba başladığını, Karadeniz’i güneye bağlayan Ovit Tüneli'nin bittiğini, turizm için çok önemli olan Rize-Artvin Havalimanı'nın da bitmek üzere olduğunu kaydetti.

Türkiye'de ve Rize'deki ekonomik durumu kıyaslayan Hisarcıklıoğlu, şu açıklamaları yaptı:
"Türkiye'de karşılıksız çek geçen yıl yüzde 76 artmış. Türkiye'de işler sıkıntıda. Rize de enflasyonun altında kalmış. Yüzde 10. Bankalarda çıkan karşılıksız çek, senede baktık farklı mı diye? Türkiye'de TL bazında protesto edilen senetler yüzde 55. Rize'de senet protestosu eksi yüzde 11. Rize'de bankalarda takibe düşmüş alacaklar. Türkiye'de kredilerin yüzde 4'ü sorunlu. Rize'de yüzde 2,5. Bu tablo şu demektir, esnaf Rize'nin dışına gittiği zaman ticaret yapıyorsa bankalar da buna dikkat etsin. Rizelinin sözü senettir. Rizeli tüccar ve sanayici için bir ibret vesikasıdır. Mal alacak Rizeliler bu rakamları peşine taşısın. Rizeli verdiği sözü yerine getirir. Ticareti bilen Rizeliler. Fenerbahçe'ye bir futbolcu sattınız, 4 adam aldınız. Hepsi genç milli. Üstüne bir de 4 milyon avro aldınız."

Karadeniz'in her biri cennet köşesi yaylalarının çarpık yapılaşmanın kurbanı olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, "Buraları korumazsak, altın yumurtlayan tavuğu öldürmüş oluruz. Bu hazineye sahip çıkıp, korumanız lazım. Müsebbibi insan oğlu. Bunu koruyup kollamalıyız." diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin iş adamlarının birer kahraman olduğunu, dertlerin hükümetin desteğiyle azaldığını söyleyen şu ifadeleri kullandı:

"İşverene asgari ücret desteği getirilmesini sağladık. 2019’da aylık 150 TL olarak 12 ay boyunca kullanılacak. İstihdam seferberliği başlattık. Tarihimizde ilk her aldığımız işçiye ocak-nisan arasında her aldığımız işçiye cebimizden bir lira vermedik. Ne maaş, ne SSK, ne prim ve vergi ödedik. Dördüncü aydan sonra yeni bir kişi istihdam edersek sadece 2 bin 20 lira ödeyeceğiz. Üzerindeki bin 400 lirayı devlet bizden almıyor. Sadece asgari ücreti ödüyoruz. İşinde zorluk çeken, işçisinin maaşını ödemekte zorluk çekiyorsa maaşını İşsizlik Fonu kısa çalışma ödeneğinden alıyor. İş düzelmedi, ilave 3 ay daha kullanıyorsun. İç piyasayı harekete geçirmek için KDV indirimleri geldi. Mobilya, beyaz eşya, otomobil ve konutta vergiler indirildi. Konut hariç diğerleri haziran sonunda bitti ama uzatılması için de hükümetten talep ediyoruz."
 


Geri Dön