08 / 05 / 2024

Oya Başar'dan 'Yalıma çarptın, öde' davası

Oya Başar'dan 'Yalıma çarptın, öde' davası

Oya Başar ile kiracı olarak oturduğu yalının sahibi Suna Aksoy, polise giderek, yalıya çarpan gemi donatanından ve kaptanından zararlarının karşılanmasını istedi



Orta Amerika ülkesi St. Vincent Grenadines bandıralı 150 metre uzunluğundaki Ella-J. isimli kuru yük gemisi geçtiğimiz 28 Mayıs günü İstanbul Boğazı'na giriş yaparken tiyatrocu Oya Başar'ın oturduğu yalıya çarpmıştı. Oya Başar ile kiracı olarak oturduğu yalının sahibi Suna Aksoy, polise giderek, gemi donatanından ve kaptanından zararlarının karşılanmasını istedi. Kaptanı Apapageorgioy Georgios'in (51) ifadesi alındı. Savcılık, gemi kaptanının "trafik güvenliğini kasten tehlikeye sokmak" suçundan 3 yıla kadar hapsini istedi.
Cahit Yüce/Vatan

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Kaptana 3 yıl isteniyor
İstanbul Boğazı'nı geçişi sırasında dümeni kilitlendiği için sürüklenerek tiyatrocu Oya Başar'ın oturduğu yalıya çarpan kuru yük gemisinin kaptanı hakkında "trafik güvenliğini kasten tehlikeye sokmak" suçundan kamu davası açıldı

Yalıya çarpmıştı
St-Vincent Grenadines bandıralı Ella-J. isimli kuru yük gemisi, geçtiğimiz 28 Mayıs'ta İstanbul Boğazı'nı geçişi sırasında Yeniköy açıklarında 15 derece yan yatarak karaya oturmuştu. Bulgaristan'ın Burgaz Limanı'ndan aldığı kereste ile yola çıkan 150 metre ve 10 bin 782 grostonluk Ro-ro gemisi demir tarayarak tiyatrocu Oya Başar'ın oturtuduğu yalıya çarptı. Kurtarma çalışmalarının ardından gemi, römorkörler, ve kurtarma botu eşliğinde Sarıyer Büyükdere açıklarına çekilirken, Oya Başar ise polise şikayette bulundu.

Meslekten men
Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma, geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Savcılık, gemi kaptanının TCK'nin 180/1'inci maddesi uyarınca "trafik güvenliğini kasten tehlikeye sokmak" suçundan 3 aydan 3 yıla kadar hapsini istedi. İddianamade ayrıca gemi kaptanının 3 aydan  3 yıla kadar süre ile meslekten yasaklanması talep edildi. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde Sarıyer 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.
Canan İSPİR/Gazete Habertürk


Geri Dön