28 / 04 / 2024

Öz Burak İnşaat'ın hedefi 2 milyon TL'den fazla ciro!

Öz Burak İnşaat'ın hedefi 2 milyon TL'den fazla ciro!

Antakya'da 2001 yılında inşaat malzemeleri satışı ile faaliyete başlayan Öz Burak İnşaat, konut inşaatında ilin önde gelen firmalarından biri haline geldi. 2010'da 2 milyon TL ciro elde eden firma, bu yıl ciro rakamını artırmayı hedefliyor...



10 yıl önce faaliyete başladıklarım ancak 2003 yılında şahıs şirketinden limited şirket statüsüne geçtiklerini belirten Öz Burak İnşaat Limited şžirketi Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Günsay, 'İnşaat malzemesi satışıyla konut yapımım ayrı şirketlerden yönetiyoruz. Konut inşatı ile her yıl ortalama, yüzde 40 - 50 arasında büyüme gerçekleştiriyoruz. Geçen yıl büyük bir atak gerçekleştirdik. Bu yıl arazi alımına yönelerek 2012'de büyük projelere imza atmayı hedefliyoruz, 2012 itibariyle toplu konut alanları yapacağız' dedi. şžirket olarak prensiplerinin her zaman dürüstlük ve sağlamlık olduğunu, satış sonrasında bile koşulsuz müşteri memnuniyeti için çalıştıklarını ifade eden Günsay, 'Yurtdışından getirdiğimiz mimarımızla, her kesime hitap eden tamamı kaliteli ürünlerle yaptığımız konutları anahtar teslimi halkımıza sunuyoruz. Sosyal yaşanabilir konut alanında firmamız, yeni projeleriyle Antakya başta olmak üzere bölgede adından sıkça söz ettirecek. Geçen yıl 2 milyon TL ciro elde ettik. Yıl sonunda bu rakamın daha üstünde bir ciroya ulaşmayı hedefliyoruz' şeklinde konuştu.

Bölgede inşaat sektörünün durumundan bahseden Hikmet Günsay, 'Bölgemizde inşaat yapacak alan çok daraldı ve parsel fiyatları buna bağlı olarak çok pahalı hale geldi. Bu durum halkın alım gücünü etkiledi. Daha az metrekareli ancak daha kullanışlı alanları tercih etmeye başladılar. Talebin artmasıyla müteahhitlik firmaları çoğaldı. Ancak ehliyetsiz kişilerin konut inşaatına girmesi sektörün en önemli sorunlarından biri haline geldi. Ortadoğu'da yaşanan olumsuz gelişmeler de sektörü etkiledi. Yaşanan sıkıntıların bir an önce çözüme kavuşması en büyük dileğimiz' diye konuştu.

Dünya/Cengiz şžarlı


Geri Dön