29 / 04 / 2024

Özbekistan’dan Türk devlerine yatırım daveti!

Özbekistan’dan Türk devlerine yatırım daveti!

Albayrak Holding’i ziyaret eden Özbekistan İpoteka Bank Başkanı Omon Musayev, ülkesindeki iş imkanlarını anlatarak, Türk devlerine yatırım çağrısı yaptı.



Özbekistan Devlet Bankası İpoteka Bank Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Omon M. Musayev, çalışma ziyareti için geldiği Türkiye'de yatırım çağrısı da yaptı. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Türk iş dünyasına çağrı yapan Musayev, Türk şirketleri için Özbekistan'da yeni ayrıcalıklar getirildiğini söyledi. Musayev, Türkiye'den daha çok yatırımcı beklediklerini söyledi. Değişik ülkelerden finans sektörünün önemli isimlerini biraraya getiren İstanbul Finans Zirvesi’nin ardından Türkiye'de önemli firmaları ziyaret eden Musayev, Özbekistan’daki iş imkanlarından da bahsetti.

ALBAYRAK’A YATIRIM ZİYARETİ


Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'ın direktifleriyle Türkiye'ye geldiğini belirten Omon M. Musayev'in ilk durağı, yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdiği çalışmalar ile dikkat çeken Albayrak Holding oldu. İpoteka Bank yetkililerinin yanısıra iş adamı Selcuk Solak katılım gösterdi. Holding’in Topkapı merkez binasında gerçekleştirilen ziyarette Albayrak Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Albayrak ev sahipliği yaptı. Albayrak Varaka Kağıt Fabrikası Genel Müdürü Ahmet Taşçı da ziyarette hazır bulundu.

BİRLİKTE ÇALIŞALIM MESAJI


İpoteka Bank Genel Müdürü Omon M. Musayev, toplantıda Albayrak Grubu'nu Özbekistan'da yatırım yapmasını istediklerini belirtti. Grubun liman işletmeciliği dışında faaliyet gösterdiği alanlarda Özbekistan'ın ihtiyaçları olduğunu söyleyen Musayev, Türkiye'den yatırımların artmasında önemli yasal değişiklikler yapıldığını belirtti. Musayev "Türkiye'ye kolaylıklar ve imtiyazlar verildi. Sizlerden ülkemizdeki potansiyelini görüp yatırım yapmanızı bekliyoruz. Dost ve kardeş ülke olarak bizim size ihtiyacımız var" diye konuştu.

TARIMDA TECRÜBENİZ VAR


Albayrak Grubu’nun endüstri ve sanayideki gelişmişliğini de belirten Musayev, "Tarım ve aletleri konusunda ihtiyaçlarımız var. İnşaat konusunda ayrıca birlikte çalışma yürütülebilir" diye konuştu.

Albayrak Varaka Kağıt Fabrikası Genel Müdürü Ahmet Taşçı, toplantı öncesi kurum hakkında bir sunum yaptı. Balıkesir kağıt fabrikası hakkında açıklama yapan Taşcı, Ocak ayında faaliyetlerine başlayacak fabrikanın Türkiye'nin bu alandaki boşluğunu dolduracağını söyledi. Özbekistan ile kağıt fabrikası konusunda tecrübelerini paylaşabileceklerini belirten Taşcı, ülkede yapılacak fabrikaya öncülük edebileceklerini söyledi. İpoteka Bank Genel Müdürü Omon M. Musayev ise ülkede Sovyet döneminde kağıt fabrikası olduğunu şimdi ise faaliyetlerini durdurmuş olduğunu açıkladı. Musayev "Neden bir kağıt fabrikası olmasın. Kolaylıklar yapmaya hazırız" diye konuştu.

YURTDIŞINDA İDDİALI BİR ŞİRKETİZ


Albayrak Grubu’nun dünyada iddialı bir firma olduğunu kaydeden Mustafa Albayrak, Afrika’daki yatırımlar hakkında da açıklamalar yaptı.. Albayrak, “Mogadişu Limanı’nın İşletmesini aldığımız ilk yıllarda devlete ödediğimiz verginin kat bekat fazlasını şimdi ödüyoruzb Somali devletine yaptığımız katkı yıldan yıla artıyor” dedi. Şirketin kendi menfaatleri kadar çalıştıkları ülkenin menfaatini de düşündüklerini kaydeden Albayrak, “Özbekistan’da veya kardeş ülkelerde devlet ile ortak yatırım yapma konusunda istekliyiz. Biz çok iyi bir operatör işletmeciyiz. Ulaşımda temizlikte, liman işletmeciliğinde, endüstride sanayide ülkenin en iyilerindeniz ve dünyada da iddialıyız” diye konuştu.

TECRÜBEMİZİ DE GÖTÜRÜYORUZ


2014 yılında Pakistan’a katı atık toplamak için gittiklerini belirten Albayrak, “Bugün Pakistan’da hem çöp topluyoruz, hem 200 milyon yolcu taşıyoruz. Ayrıca ticari taksi işletmeciliği yapıyoruz. Şimdi de orada traktör motor kurmak için hat çalışmalarımız var” diye konuştu. Mogadişu’ya hastane yapmak için gittiklerini belirten Albayrak, şöyle konuştu: “Büyükelçilik binası inşa ettik. Limanı’nı işletiyoruz. Enerji için görüşüyoruz. Gittiğimiz ülkelerde oraya uygun olan sektörleri hemen taşıyoruz. İyi bir kadromuz iyi yöneticilerimiz var.”


Geri Dön